Излагање предсједника Савеза, Цветка Пајковића / - фото: ОСЦГ
27/08/2021 u 19:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Само шест клубова у мушкој одбојкашкој лиги

Одбојкашки савез Црне Горе ће до 15. септембра чекати Медитеран, код дама 10 екипа

У Првој црногорској лиги за одбојкашице ће предстојеће сезоне наступити 10 екипа.

Од 2. октобра ће се надметати Лука Бар, Галеб, Морача, Рудар, Гимназиjалац, Медитеран, Jединство, Албатрос, Академиjа и Будућност волеј.

Одбојкаши крећу 15. октобра.

Надметаће се у Првој лиги шест клубова: Будва, Будућност волеј, Морнар, Галеб, Сутjеска и Jединство.

На скупштини Одбојкашког савеза Црне Горе, одржаној у хотелу „Воко”, донесена је одлука да се Медитеран сачека са пријавом до 15. септембра.

Делегати су одали признање за рад ОСЦГ у претходноj години, те честитали репрезентативним селекциjама на оствареним резултатима, а посебно сениорима, коjи ће од 3. септембра други пут узастопно играти на Европском првенству.

На скупштини jе jедногласно усвоjен записник са претходне изборне сjеднице, одржане 23. jула 2020. године, као и извjештаj предсjедника ОСЦГ Цветка Паjковића о раду Савеза за период jул 2020 - jул 2021, са финансиjским извjештаjем за 2020. годину.

Паjковић jе у свом извjештаjу истакао други узастопни пласман одбоjкаша на Европско првенство, као и бронзане медаље jуниора и jуниорки на Балканским првенствима.

Предсjедник ОСЦГ jе посебно издвоjио одличну организациjу Европског првенства за кадеткиње у октобру 2020. године, након коjег jе главни супервизор ЦЕВ-а у свом извjештаjу навео да jе Одбоjкашки савез Црне Горе све регулативе и правила везана за првенства Европе млађих категориjа испунио са наjвишим стандардима.

Паjковић jе казао да jе захваљуjући добром менаџменту и успjешноj организациjи Европског првенства за кадеткиње, Одбоjкашки савез Црне Горе остварио наjбољи позитивни финансиjски резултат у jедноj години до сада.

Одбоjкашки савез Црне Горе jе у периоду између двиjе Скупштине опремио три отворена терена за одбоjку - након терена у Будви, опремљени су и реконструисани терени у Подгорици, Бару и Мркоjевићима.

У свом извjештаjу Паjковић jе навео и да jе Управни одбор усвоjио проjекат развоjа одбоjке у основним школама на предлог Драгише Ћалова, коjи jе именован за координатора, и у сарадњи са Тренерском организациjом ОСЦГ, проjекат jе кандидован код Управе за спорт и младе, коjа га jе прослиjедила надлежном министарству на изjашњавање, а Ћалов jе на сjедници делегатима скупштине приближио проjекат.

Делегате jе поздравио и Игор Вушуровић, осваjач златне олимпиjске медаље у Сиднеју 2000. са репрезентацијом СР Југославије, коjи jе ангажован као сарадник за развоj одбоjке у ОСЦГ.

Усвоjене су програмске активности за сезону 2021/22, пропозициjе такмичења, измjене и допуне статута, измjене и допуне пословника о раду скупштине, као и измjене и допуне правилника о дисциплинскоj и материjалноj одговорности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:29