Maja Savić / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/ŽRK BUDUćNOST
24/09/2023 u 16:23 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Savić: Važna pobjeda i evidentna pozitivna energija

Priliku je sjajnu iskoristila turska reprezentativka Neslihan Čališkan koja je na debiju postigla pet golova

Pomoćni trener Maja Savić nakon pobjede (31:30) protiv Savehofa u 3. kolu EHF Lige šampiona kazala je da je Budućnost Bemaks osvojila važne bodove u meču koji je imao veliki ulog, i da je kod svih igračica bila evidentna pozitivna energija

Savić je istakla da su greške u prva dva meča u sezoni bile i očekivane, jer je usljed velike želje, prisutan i naboj, ali da sa ovom pobjedom, "plave" mogu sa više optimizma da se okrenu narednim izazovima.

- Ovo je bio veoma važan meč za nas, vidjeli smo pozitivnu energiju kod svih igračica. U prvom poluvremenu smo imale 14 propuštenih prilika, ali smo bile na visokom nivou u odbrani. Savehof je dobro napadao, iako se radi o mladom timu, teška utakmica za nas, ali najvažnija su dva boda. Nijesmo bile na potrebnom nivou u prva dva meča u sezoni, prisutno je dosta naboja, zbog velike želje dešavaju se i greške. Bilo je dosta promjena u sastavu u odnosu na prošlu sezonu i moramo u hodu da rješavamo neke stvari. Najvažnija je pobjeda i sada se okrećemo narednom meču, jer znamo koliko će biti teško u Đeru – kazala je Savić.

U sastavu nije bilo francuske reprezentativke Kalidiatu Niakate, koja je ponovo povrijeđena.

- Niakate će biti van terena neki period, čekamo mišljenja doktora. Kod nje se dešavaju usponi i padovi, vidjećemo što donosi nastavak sezone.

Iako je bila na klupi, Noemi Hafra danas nije dobila priliku.

- Hafra se već osjeća mnogo bolje, teško je koristiti više igračica u rotaciji, jer imamo dosta lijevih bekova, a želimo da uvježbamo neke akcije. Nju moramo polako da priključujemo i ne smijemo da stavramo pritisak, ali evidentno je da na treninzima radi sve bolje.

Priliku je sjajnu iskoristila turska reprezentativka Neslihan Čališkan koja je na debiju postigla pet golova.

- Znale smo da će biti teško, jer se protivnik bori tokom čitavog meča. I mi smo se borile, ostavile smo srce na terenu. Bila su nam potrebna ova dva boda i srećna sam što smo ih osvojili – kazala je Čališkan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 16:19