Никола Ружић и Бојана Гојковић / - Фото: БСЦГ
11/04/2022 u 20:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Селектор Ружић позвао Беговића да испуњава обавезе и одблокира спорт

Селектор боксерске репрезентациjе Никола Ружић позвао jе директора Управе за спорт и младе Марка Беговића да, уколико не мисли да бокс у Црноj Гори оде у заборав, почне да испуњава своjе обавезе и одблокира спорт

Ружић jе у писму апеловао да Беговић, уколико постоjе неки проблеми, нађе рjешење коjе се не ломи директно о спортистима и да ће у супротном морати да сноси пуну одговорност за све што се буде даље дешавало на спортскоj мапи Црне Горе.

Трофеjни стручњак подсjетио jе да jе црногорски бокс у процвату и да су репрезентативци само у 2021. години освоjили седам медаља на првенствима Европе и свиjета у разним узрастима.

- То jе наjвише у историjи нашег бокса. Предсjедник Европске боксерске конфедерациjе Франко Фалцинели jе званично обjавио да jе Боксерски савез Црне Горе наjпрогресивниjи у Европи. Мотивациjа и амбициjе су огромне, али поставља се питање како даље? - рекао jе Ружић.

Он jе нагласио да jе несхватилjиво да и поред великих обећања коjе су добили од Беговића немаjу апсолутно никакву подршку у 2022. години.

- Конфузно jе то што на то нико не умиjе да одговори када ће бити и хоће ли уопште бити. Средина jе априла, до сада броjна такмичења из планираног календара у 2022. години и друге обавезе за функционисанjе нашег савеза сноси искључиво предсjедник Александар Клеменко - рекао jе Ружић.

Он сматра да jе нjегова обавеза да добро управлjа савезом, али не и да сноси комплетне трошкове везане за његово постоjање.

- Дошли смо у ситуциjу да не смиjемо ни минут да проведемо у ишчекивању нечег за шта нико не зна да да одговор. Пред нама jе велики рад и са правом jавност очекуjе и резултате на коjе смо их навикли, али из тог разлога мораjу и да знаjу ситуациjу у коjоj се налазимо. Ако мислите да бокс у Црноj Гори не оде у заборав апелуjем да почнете хитно да испуњавате своjе обавезе и одблокираjте спорт - стоjи у писму Ружића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:16