Душан Симоновић / - Фото: ЦОК
24/07/2021 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Симоновић: Наша шанса су колективни спортови

Црна Гора нема императив да мора стално осваjати медаље на Олимпиjским играма, а у Токиjу шансу за добар резултат има у два колективна спорта, казао jе предсjедник Црногорског олимпиjског комитета, Душан Симоновић

Он jе казао да Црна Гора има броjну делегациjу, према неким незваничним статистикама и наjброjниjу у односу на броj становника у Олимпиjском селу.

"То jе фантастичан резултат сам по себи. Има jош малих држава, али и пуно држава коjе немаjу олимпиjску медалjу. Ми смо jе већ освоjили - на Олимпиjским играма у Лондону за кратко вриjеме нашег боравка у олимпиjскоj породици", рекао jе Симоновић.

Он jе казао да су поносни на медаљу и да вjеруjе да то могу поновити.

"Немамо императив да морамо стално осваjати медаље. Имамо шансу у два колективна спорта, можда изненади и Мариjа Вуковић неким лиjепим резултатом, у доброj jе форми, као и Даниjел Фуртула. Може и Миливоj Дукић да направи лиjеп резултат. Може да буде заиста добар наступ, ово су његове треће Игре", обjаснио jе Симоновић.

Он jе истакао да су се потрудили да обезбиjеде максималне услове спортистима, да се осjећаjу срећно.

"Да буду унутар колектива комотни и растерећени. Атмосфера jе jако добра, посложили смо све на начин како треба. Први резултати даће нам показати jасниjу слику о спремности и могућности наших спортиста" закључио jе Симоновић.

Коментаришући почетак Игара у Токиjу, предсjедник Црногорског олимпиjског комитета казао jе да све изгледа веома чудно.

"Сигуран сам да организатори чине максималан напор да све ово прође онако како то захтиjеваjу правила Међународног олимпиjског комитета (МОК). Све jе организовано поприлично добро и вjеруjем да ће се у наставку ствари много боље и лакше одвиjати", поручио jе Симоновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:19