/ Фото: Приватна архива
17/12/2021 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Школство првенство у шаху почиње сјутра, рекордан број младих такмичара

Три првопласирана такмичара у свакој групи добиће медаље

Преко 400 црногорских школараца такмичиће се сјутра на Појединачном школском првенству Црне Горе у шаху, које ће бити одржано у Основној школи “Штампар Макарије” у Подгорици. 

Шаховски савез Црне Горе, у сарадњи са Шаховским клубом Дијагонале, Основном школом ,,Штампар Макарије” и Црногорским школским спортским савезом, под покровитељством Секретаријата за културу и спорт Главног града Подгорица и Управе за спорт и младе, односно Министарства просвјете, науке, културе и спорта, организује Појединачно школско првенство Црне Горе у шаху. 

image
Фото: Приватна архива

Рекордан број учесника, њих преко 400, из свих крајева Црне Горе, надметаће се сјутра у Подгорици, а биће подијељени у четири групе.

У првој ће наступити ученици од првог до трећег разреда, у другој групи биће ученици четвртог и петог разреда.

Борбе на 64 поља у трећој групи водиће ученици шестог и седмог разреда, док ће учесници осмог и деветог разреда играти у четвртој групи. 

Три првопласирана такмичара у свакој групи добијају медаље, а 10 првопласираних такмичара биће награђено дипломама и шаховским књигама. 

Иако је такмичење појединачно, школи која освоји прво мјесто екипно, организатор такмичења обезбједиће бесплатно учешће за четири представника и вођу пута на једном међународном школском првенству у 2022. години. Екипни пласман одредиће се на основу, успјеха ученика школа у групама.

Kако су саопштили из Шаховског савеза, рекордан број учесника, потврда је исправности пројекта “Шах у школе”, који ће у наредном периоду представљати стратешко опредјељење савеза.

Шаховски савез Црне Горе дугује захвалност пријатељима пројекта и самог такмичења: НЛБ банци, Црногорском електродистрибутивном систему (ЦЕДИС-у), те фирми Осми ред, која је најавила континуирану подршку пројекту током следеће године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 08:11