Слађана Вучинић / - Фото: Кендо савез Црне Горе
27/12/2021 u 17:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Слађана Вучинић златна на "Трофеју Београда"

Такмичарка Кендо клуба Будућност Слађана Вучинић jе на интернационалном такмичењу „Трофеj Београда 2021“ коjи jе одржан у недjељу 26.12.2021 освоjила златну медаљу у индивидуалноj женскоj сениорскоj конкуренциjи.

Она jе наjперспективниjа такмичарка Кендо клуба Будућност као и Савеза, а то jе и доказала осваjањем сребрне медаље у сениоркама на Балканском првенству у септембру, као и златном медаљом на шампионату Цене Горе одржаним у новембру. На такмичењу у Београду су учествовали наши мушки сениори, од коjих jе наjбоље пласиран Андриjа Вучинић коjи jе поражен у ¼ финалу у борби за медаљу.

Кендо jе вjештина jапанског мачевања коjа базира своjе покрете на принципима употребе jапанском мача тj катане. Данас jе то спорт коjи као реквизит користи бамбусов мач у веома егзотичну заштитну опрему као оклоп коjи у многоме подсjећа на самураjске ратне оклопе.

Кендо у Црноj Гори постоjи већ више од 20 година, и за то вриjеме су наши такмичари остварили значаjне резултате на међународноj сцени. Истичемо да jе наша репрезентациjа била више пута првак Балкана, а медаље са Балканског првенства су редовне како екипно тако и поjединачно. Кендо клуб Будућност jе осваjач медаља са разних Европских купова. Кендо савез тренутно броjи 5 клубова. Од тога 2 у Подгорици, по 1 у Биjелом Пољу, Никшићу и Бару.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:40