Милош Спаић / -Фото: Мина
20/05/2022 u 11:34 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спаић и Рајковић најбољи

У питању је Трофеj Подгорице, трећи митинга бацача за особе са инвалидитетом.

Параолимпиjац Милош Спаић и Маjа Раjковић проглашени су за наjбоље атлетичаре Трофеjа Подгорице, трећег митинга бацача за особе са инвалидитетом.

Спаић jе у бацању кугле, у споjеним категориjама Ф11-13 (особе са сметњама вида) остварио хитац 11,32 метара, коjи по таблицама Свjетске параатлетске федерациjе вриjеди 759 бодова.

“Задоволjан сам резултатом, освоjен jе jедан трофеj у нашоj бази у Подгорици. То jе било прво од четири такмичења коjа ме очекуjу ове сезоне и свакако добра увертира пред санкционисане митинге у Паризу, Србиjи и Тунису. Резултати са тих такмиченjа биљежиће се на међународном нивоу“, рекао jе Спаић агенциjи МИНА.

Он jе казао да на митингу ниjе бацао куглу са коjом тренира и да сматра да ниjе дошло до промjене реквизита да би и резултат био бољи.

“На наредна три такмиченjа потрудићу се да поболjшам своj лични рекорд и сезону завршим са што бољим резултатом”, казао jе Спаић.

У истоj дисциплини, у споjедним категориjама Ф40-41 (особе ниског раста), наjболjи су били Ермин Слаковић и Мариjана Горановић.

Слаковић jе куглу бацио 6,67 метара.

Као другопласирани завршио jе Марко Терић (6,44), док jе трећи био његов брат Владо Терић (6,07).

Параолимпиjка Мариjана Горановић до златног одличjа дошла jе хицем од 6,17 центиметара.

Горановић jе у истоj конкуренциjи била наjуспjешниjа и у бацању диска са резултатом 19,67 метара.

У мушкоj конкуренциjи, наjбољи jе био Марко Терић са резултатом 13,63 метра.

Другопласирани jе био Владо Терић хицем од 12,84 метра.

Одличан наступ имала jе Маjа Раjковић, у коплjу у категориjи Ф 54-56 (бацанjа из специjализоване столице), коjи jе завршила хицем од 12 метара и 86 центиметра. Таj резултат по таблицама вриjеди 559 бодова.

У мушкоj конкуренциjи триjумфовао jе Радмило Баранин хицем од 21 метар и 12 центиметара.

Као другопласирани завршио jе Данило Гоjковић (20,63), док jе трећи био Неџад Пепић (13,92).

Баранин jе био наjуспjешниjи и у бацанjу кугле хицем од 9,24, а таj резултат по таблицама вриjеди 624 бода.

Другопласирани Пепић куглу jе бацио 6,40 метара.

Тренер репрезентациjе Велjко Чегар казао jе да jе задоволjан постигнутим резултатима на Трофеjу Подгорице, наводећи да jе било личних рекорда, рачунаjући резултате на несакционисаним такмиченjима.

“Баранин jе поправио резултат остварен у италиjанском Jезолу у бацању кугле (9,24), Раjковић jе бацила копље 12.86, а Спаић куглу 11,32 метра. То су три навредниjа резултата Трофеjа Подгорице”, казао jе Чегар.

Он jе истакао да jе Трофеj Подгорице црногорским атлетичарима послужио као припрема за наступ на санкционисаним параатлетским такмичењима у наставку сезоне.

“Раjковић и Спаић наступиће почетком jуна на Гран при митингу у Паризу. Учествоваћемо и на Отвореном првенству Србиjе 18. и 19. jуна, а Спаића краjем jуна очекуjе и наступ на Гран приjу у Тинису. Остаjе жал што нема великог такмичења ове године”, рекао jе Чегар.

Организатори митинга, коjи jе одржан на полигону Ресурсног центра за дjецу и младе Подгорица, били су Параолимпиjски комитет и Атлетски клуб особа са инвалидитетом Вихор.

Мина

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 06:56