Remi u Olborgu / -FOTO: HENRIK HANSEN/EHF
25/09/2024 u 22:32 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sporting očitao lekciju Vespremu, Barsa sigurna u Poljskoj

Olborg i Magdeburg remizirali, Kolstad nadigrao Zagreb

Liga šampiona za rukometaše nastavljena je večeras sa četiri utakmice trećeg kola, a iznenađenje je režirao Sporting koji je očitao lekciju Vespremu u Lisabonu (39:30). Portugalski prvak je tako zadržao maksimalan učinak u grupi B elitnog takmičenja i pokazao da ima kvalitet za velika djela, dok je mađarski velikan nakon dva startna trijumfa doživio prvi poraz i bolno je prizemljen. Novi trener Ćavi Paskval imaće još na mnogo toga da poradi kako bi posložio sve kockice, budući da su ambicije Vesprema najveće. 

Braća Kosta, Martim i Francisko sa po sedam pogodaka predvodili su Sporting do pobjede, dok je kod Vesprema, takođe sa sedam, najefikasniji bio Nedim Remili

U grupi B, Barselona je predvođena Melvinom Ričardsonom koji je postigao osam golova opravdala ulogu favorita, slavila u Kielceu i upisala treću pobjedu, Olborg i Magdeburg su u reprizi polufinala prošlozezonskog F4 remizirali na terenu danskog prvaka, dok je Kolstad nadigrao Zagreb u Trondhajmu i ostvario prvi trijumf.

Bјorn Guđonson sa 11 golova predvodio je norveškog prvaka do prvih bodova, dok su kod Zagreba koji je doživio drugi poraz najefikasniji bili Luka Lovre Klarica sa osam i Dimur Dibirov sa sedam golova.

Rezultati 3. kola - grupa A: Sporting - Vesprem 39:30. Četvrtak: Fredericiјa - Fuhse Berlin (18.45), Dinamo Bukurešt - Eurofarm Pelister (18.45), Visla Plock - PSŽ (20.45). Grupa B: Olborg - Magdeburg 33:33, Kolstad - Zagreb 29:25, Kielce - Barselona 28:32. Četvrtak: Pik Seged - Nant (18.45).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 22:49