Ватерполисти Црне Горе / -Фото: Крсто Вуловић
20/06/2022 u 21:22 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спортски и људски се надати повољном резултату

Ватерполисти Црне Горе у уторак вече (21 сат) играју са Мађарском на старту СП

Времена више нема, шта је урађено, урађено је. Ватерполисти Црне Горе вечерас од 21 сат играју премијерни меч на Свјетском првенство, а ривал је домаћин и један од главних фаворита за злато, селекција Мађарске.

Ове двије селекције су већ играле два меча ове године и то у склопу европских квалификација за Свјетску лигу и Мађари су остварили обје побједе.

"Ајкуле" су на планетарни шампионат стигле да са наjмлађом селекциjом, а у овом моменту заиста jе тешко процијенити коjи су краjњи домети младе и талентоване екипе, коjоj је велики хендикеп недостаjе искуства на оваквим такмичењима.

Као главни циљ, зацртан jе пласман у четвртфинале, а дуели са наjбољих осам тимова свијета, били би од непроцјењивог значаjа када jе стицање искуства у питању. што се премијерног меча тиће, Мађари су апсолутни фаворити и екипа Владимира Гојковића жели да пружи што јачи отпор.

Ако успије да извуче макар и бод, био би то велики успјех. Реално селекција Црне Горе бодове за пласман даљље, треба да тражи у преостала два меча у групи против Бразила и Грузије.

-У протеклих десетак дана, послије заиста напорних припрема посветили смо се уигравању са селекциjама САД и Грузиjе. Мађарска jе фаворит, то jе jасно. Два пута су славили против нас у Свјетскоj лиги, слове за великог, можда и наjвећег фаворита на Свјетском првенству. Ипак, надамо се и даћемо све од себе да стигнемо до позитивног резултата. Мађари су покривени на свим позициjама, имаjу феноменалне шутере, морамо да будемо на врхунском нивоу када jе одбрана у питању, ако желимо, а желимо да будемо равноправни. Обjективно немамо шта да изгубимо против Мађарске - нагласио jе Богдан Ђурђић.

Селектор Мађарске Тамаш Марч на располагању има сјајан састав, 13 сјајних играча у ростеру које предводе Кристијан Манхерц, Мартон Вамош, Ђерђ Заланки, Адам Нађи, Данијел Варга... Изузетно тежак задатак за младе "ајкуле".

-Мађарска jе фаворит броj jедан на Свјетском првенству. Имаће огромну подршку навиjача, велики jе фаворит у мечу коjи следи. Искрено, jедва чекамо да шампионат почне. Цијенимо и поштуjемо Мађарску, али борићемо се од првог до последњег минута. Настоjаћемо да будемо равноправан ривал, да стекнемо неопходну дозу самопоузданjа, а људски и спортски jе недати се да можемо да позитивног резултата, изненађења, коjим би одмах направили огроман корак ка примарном циљу, а то jе пласман у четвртфинале - нагласио jе Владо Попадић.

Свjетско првенство у Мађарскоj биће седмо на коjем наступаjу црногорски ватерполисти.

Дебитовали су 2009. у Риму и били девети, двиjе године касниjе у Шангаjу седми, а 2013. су освоjили до сада jедину медаљу са свjетских првенстава - сребро у Барселони.

Имаjу и два пета мjеста (Казањ 2015. и Будимпешта 2017) и десето у Гвангжуу 2019. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:10