Мундијал у Катару / - Фото: Твитер
01/01/2022 u 10:00 h
Милојко ЋуковићМилојко Ћуковић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Шта нас чека у спортској 2022. години: Мундијал шлаг на торти!

Као и у годинама иза нас, и у 2022. години нас очекуjу броjни спортски догађаjи и велика такмичења, а ово jе прилика да вам предочимо коjа нас то битна дешавања чекаjу у наредних 12 мjесеци

Оно што је сигурно, два највећа спортска догађаја су Зимске Олимпијске игре у Пекингу и Мундијал у Катару који ће се одиграти крајем године.

Ово су најважнија спортска дешавања:

- Европско рукометно првенство за мушкарце од 13. до 30. jануара одржаће се у Мађарскоj и Словачкоj, а на њему ће учествовати 24 селекциjе међу коjима и Црна Гора.

- Аустралиjан опен од 17. до 30. jануара. Први Грен слем сезоне у Мелбурну биће организован под строгим медицинским правилима. Новак Ђоковић ће (ако буде учествовао) jурити рекордну 21. Грен слем титулу и покушати да настави доминациjу у Аустралиjи.

- Зимске Олимпипиjске игре, од 4. до 20. фебруара, биће одржане у Пекингу. Организатори се сусрриjећу са проблемима услед пандемиjе коронавируса. Jош увиjек се не зна Колико ће правила бити строга када jе у питанjу присуство публике, али еj сигурно да ће мjере бити ригорозне.

- Формула 1, 20. март. Планирано jе да сезона у наjбржем свjетском каравану почне поменутог датума, а титулу ће бранити Макс Ферштапен коjи jе у узбудчjивоj прошлогодишнjоj сезони боио бољи до Луиса Хамилтона.

- Финале Лиге шампиона, 28. маj, Санк Петербург. Титулу шампиоан Европе брани Челси, а ове гпдине финале ћемо гледати у прелиjепом руском граду, на стадиону гдjе своиjе утакмице игра локални Зенит.

- Ролан Гарос, од 22. маjа, до 5. jуна у Паризу. Други Грен слем сезоне и мjесто гдjе jе Рафаел Надал неприкосновен поново ће бити поприште великих борби одакле се Новак Ђоковић прошле сезоне вратио као побjедник.

- Вимблдон, од 27. jуна, до 10. jула. Трећи Грен слем у сезони и незванично првенство свиjета у тенису. Титулу брани Новак Ђоковић коjи jе последнjих година и у Лондону показао наjвише.

- Тур де Франс, од 1. до 24. jула. Наjвећа бициклистичка трка свиjета у коjоj нас чекаjу велика узбуђенjа и много драме.

- Свjетско првенство за одбоjкаше, од 26. августа, до 11. септембра. Шампионат ће се одржати у Русиjи, а на нjему ће учествовати 24 селекциjе.

- Европско првенство за ватерполисте, од 27. августа, до 10. септембра, биће одржано у Хрватскоj, у Сплиту. Мечеви ће моћи да се играjу и у импозантноj Спаладиjум арени коjа прима 11.000 гледалаца.

- Ју-Ес-опен, од 29. августа, до 11. септембра. Последнjи, четврти Грен слем у сезони, а титулу ће у Њуjорку бранити Рус Данил Медведев.

- Свjетско првенство у одбоjци за жене, од 23. септембра до 15. октобра. Оваj шампионат одржаће се з двиjе земqе и то у Холандиjи и Пољскоj.

- Европско првенство у рукомету за жене, од 4. до 20. новембра, биће одржано у Црноj Гори, Словениjи и Сjеверноj Македониjи. Наша селекциjа jе као домаћин аутоматски стекла парво учешћа на првенству. Мечеви у напшоj землjи играће се у дворани “Морача” у Подгорици.

- Свjетско првенство у фудбалу, од 18. новембра, до 21. децембра. Ово jе уjедно и наjзначаjниjи спортски догађаj у години пред нама. Мундиjал увиjек привлачи наjвећу пажнjу публике, а овога пута биће одржан у Катару, на велелепним стадионима и први пут у историjи у поменутом временском период. Титулу шампиона брани Француска.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:45