Слађана Пејовић / - Фото: Фесјбук
15/12/2021 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Стамбено питање атлетичарке Слађане Пејовић рјешаваће СО Никшић

На наредноj сjедници Скупштине Општине Никшић, заказаноj за 23. децембар, између осталог, биће стављено на гласање доношење одлуке о обезбjеђенjу средстава за рjешавање стамбеног питања атлетичарке Слађане Пеjовић

Наjуспjешниjоj средње и дугопругашици у историjи Црне Горе, уколико одлука буде усвоjена од стране одборника, обезбиjедиће се Буџетом општине Никшић за 2022. годину максимално 30.000 еура у наведену сврху.

Како се наводи у образложењу разлога за доношење одлуке, Управа за спорт и младе Црне Горе обратила се предсjеднику општине Никшић захтjевом броj 02-031-342 од 29.01.2021.године за рjешавање стамбеног питања атлетичарке Слађане Пеjовић.

- У захтjеву се наводи да jе Слађана Пеjовић истакнута црногорска спортискиња коjа jе остварила броjне спортске успjехе у атлетици, да jе двострука учесница Олимпиjских игара 2012.године у Лондону и 2016.године у Риу, као и вишеструка првакинjа игара малих земаља Европе на 5 км и 10 км и побjедница више Подгоричких маратона. Иако се ради о врхунскоj спортискинjи, иста нема риjешено стамбено питање, а већ дужи низ година као самохрана маjка живи у приватном смjештаjу, за коjе потребе Општина Никшић, до рjешаванjа овог питања, плаћа именованоj мjесечну надокнаду за станарину у износу од 150,00 €.

Код чињенице да се ради о истакнутоj спортискињи, коjа своjим оствареним резултатима успjешно промовише Никшић и Црну Гору широм свиjета, а сама ниjе у могућности да риjеши стамбено питање, приступило се изради ове одлуке. На ову обавезу Општине упућуjе и члан 27 став 1 тачка 13 Закона о локалноj самоуправи („Службени лист ЦГ“ бр. 2/18 и 34/19) коjи прописуjе да општина ствара услове за развоj и унапређенjе спорта дjеце, омладине и грађана.

Средства у износу до 30.000,00 € за рjешавање стамбеног питанjа Слађане Пеjовић обезбиjедиће се из Буџета општине Никшић за 2022.годину.

Како jе у интересу сваког града да у њему живе врхунски спортисти, а обавеза општине да им обезбиjеди услове за бављење спортом, предлажемо да Скупштина општине Никшић усвоjи оваj Предлог одлуке о обезбjеђењу средстава за рjешавање стамбеног питанjа Слађане Пеjовић - наводи се у образложењу, преноси портал Оногошт.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:48