Милош Ранитовић у Параолимпијском селу / - фото: ПОК
20/08/2021 u 13:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стонотенисери стигли у Токио

Филип Радовић, Лука Бакић и први дио делегације Параолимпијског комитета Црне Горе допутовао на поприште Параолимпијских игара

Стонотенисери Филип Радовић и Лука Бакић и први дио делегациjе Параолимпиjског комитета, допутовали су у Токио и смjестили се у Параолимпиjско село, саопштено jе из кровне спортске  асоциjациjе особа са инвалидитетом Црне Горе.

Црну Гору ће у Јапану представљати пет спортиста, коjи ће се надметати у стоном тенису, атлетици и пливању.

Шеф мисиjе ПОК у Токиjу, Милош Ранитовић, казао jе да jе наjважниjе да jе црногорска делегациjа без здраствених проблема ушла у Параоолимпиjско село.

Лет од Подгорице преко Истанбула до Токиjа jе, иако jе укупно траjао више од 13 сати, био добар. Процедура на аеродрому око уласка, иако компликивана, ниjе била превише напорна. Успjешно смо прошли све контроле и тестирања и након више сати чекања добили дозволу да уђемо у село – казао jе Ранитовић.

Пробијају лед

Радовић и Бакић први ће од црногорских спортиста на борилиште.

Стонотенисери ће наступити у поjединачном диjелу коjе jе на програму од 25. до 29. августа и екипном диjелу, коjи jе предвиђен од 31. августа до 3. септембра.

Атлетичарка Мариjана Горановић 27. августа наступиће у бацању кугле, а 1. септембра бацаће диск.

Бацач кугле Милош Спаић на бацалиште ће 30. августа, а дан раниjе пливаће Илиjа Тадић на 50 метара слободно.

Заставу на церемониjи свечаног отваранjа Параолимпиjских игара носиће Филип Радовић и Мариjана Горановић.

Милош jе саопштио да jе на састанцима са шефовима мисиjа и комисиjа за регистрациjу делегациjа и приjава спортиста добио упуте за организациjу свакодневног тестирања на коранавирус, приjем другог диjела црногорског тима и учешћа на церемониjи свечаног отварања Игара.

Одрадили смо све неопходно за боравак наше делегациjе у селу. Спремно дочекуjемо други дио наших спортиста, jедва чекамо свечано отварање и почетак такмичења – рекао jе Ранитовић и похвалио организатора Игара, наводећи да љубазни и пословично прецизни домаћини за сада држе све под контролом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:25