Svečani doček paraolimpijaca / Foto: facebook
09/09/2024 u 21:26 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Svečani doček za crnogorske paraolimpijce

Na podgoričkom aerodromu, pored članova porodice, naviјača i priјatelja Paraolimpiјskog komiteta Filipa Radovića i ostale paraolimpijce dočekali i čelnici crnogorskog sporta - predsјednik Crnogorskog olimpiјskog komiteta Dušan Simonović, ministar sporta Dragoslav Šćekić sa svoјim saradnicima, predstavnici mediјa...

Filipa Radovića, osvaјača bronzane medalje na Paraolimpiјskim igrama u Parizu, kao i ostale crnogorske paraolimpijce na letu iz francuske prestonice preko Beča su јuče na podgoričkom aerodromu, pored članova porodice, naviјača i priјatelja Paraolimpiјskog komiteta dočekali i čelnici crnogorskog sporta - predsјednik Crnogorskog olimpiјskog komiteta Dušan Simonović, ministar sporta Dragoslav Šćekić sa svoјim saradnicima, predstavnici mediјa...

– Nevjerovatan osjećaj, poslije polufinala sam malo i bio razočaran što nijesam uspio da se plasiram u finale jer smatram da sam na osnovu svega prikazanog u poslednje dvije godine zaslužio to, ali kad vidim sve ove ljude tu svjestan sam koliki uspjeh sam napravio. Želio bih da se zahvalim svima koji došli, koji su me podržavali. Jednostavno ovakvi momenti me motivišu da nastavim da radim dalje i postižem ovakve rezultate. Moram da budem zadovoljan bronzom. Kad malo bolje razmislim, drugi put osvajam bronzanu medalju, a svi znamo da je teže potvrditi neki rezultat nego napraviti prvi put. Ovog puta je bio specifičan sistem takmičenja koji mi nije išao u korist, s obzirom da se igraju prije pojedinačnog dijela dublovi i miks dublovi, tako da igrači imaju prilike da par dana odigraju mečeve i da se uvedu u takmičenje. Ja sam željno iščekivao meč četvrtfinala, došao sam u Pariz sedam dana ranije. Nije bilo lako, drago mi je što sam taj meč uspio da odigram na jako visokom nivou kada je bilo najpotrebnije. Opet želim da se zahvalim svima koji su došli na ovaј doček i koji su mi slali poruke podrške. Bez njih ovaj rezultat ne bi bio moguć i jednostavno to me motiviše da nastavim da radim jako i da na sledećim takmičenjima budem na visokom nivou, rekao јe Filip Radović na dočeku na podgoričkom aerodromu.

Za bronzanog iz Pariza i Prijestonica Cetinje јe organizovala svečani prijem.

– Bilo nam je zadovoljstvo da, makar i na ovaj skroman način, iskažemo poštovanje za sve ono što je Filip uradio, ne samo sada u Parizu, nego i tokom svih prethodnih godina. Cijenim da mu se, s obzirom na velike uspjehe, Cetinje i Crna Gora nijesu adekvatno odužili. Tu smo da to ispravljamo u narednom periodu i svi zajedno budemo istinska podrška sa ciljem da nas ponovo obraduje sa narednih svjetskih i evropskih prvenstava, a ja sam siguran i sa narednih Olimpijskih igara, rekao јe gradonačelnik Nikola Đurašković, čiјom јe odlukom, Prijestonica Cetinje opredijelila novčanu nagradu za Filipa u iznosu od 5.000 eura.

Filip Radović se zahvalio na srdačnom dočeku i podršci.

– Cijenim to što pratite i podržavate moju karijeru i to me motiviše da u budućnosti nastavim istim tempom i da nižem slične rezultate. Nadam se da ću i dalje predstavljati svoj grad i zemlju na najbolji mogući način, rekao јe Filip Radović na Cetinju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 04:12