Ivana Godeč / -FOTO: DEJAN STARčEVIć
21/09/2024 u 10:29 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Težak ispit u Odenzeu: "Plave" žele da poprave utisak

Susret zakazan u 16 časova

Rapid Bukurešt i Brest opravdali su ulogu favorita protiv rukometašica Budućnosti u prva dva kola Lige šampiona, a bilo bi pravo čudo da se "plave" pomjere sa nule i nakon trećeg ovosezonskog meča u B grupi budući da ih danas od 16 sati očekuje težak ispit u Danskoj protiv Odenzea.

Danski sastav je aposlutni favorit, prošle sezone dva puta je nanio teške poraze izabranicama Bojane Popović – u svojoj dvorani 39:24 i u "Bemaks areni" 33:17.

U prva dva kola ove sezone, Odenze je savladao Ludvigzburg (28:22), da bi potom u prošlom poražen na gostovanju Esbjergu (39:30).

Budućnost i Odenze odigrali su šest međusobnih duela i oba tima su ostvarila po tri pobjede.

"Plave" su posljednju pobjedu slavile 2021. godine kada je današnji rival pao u Podgorici (27:24).

Nakon lošeg izdanja protiv Bresta očekuje se da Ivona Pavićević i saigračice pokažu reakciju, da odigraju bolje u oba pravca i da pruže maksimum.

- Znamo da im je kontra glavno oružje. Najveći je fokus na vraćanju nazad i toj jakoj odbrani. Sve su to finteri koji igraju konstantno jedan na jedan i to moramo da zaustavimo - rekla je pivotkinja Ivana Godeč. - Od odbrane sve počinje. Kada je to dobro onda je u napadu sve lakše. Ukoliko nam odbrana nije dobra onda tu tenziju i nervozu prenosimo na ofanzivu zbog čega nam bude znatno teže - dodala je Godeč.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 10:32