Одбојкаши Црне Горе на тренингу у Острави / - фото: ОСЦГ
03/09/2021 u 11:09 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тимском игром на противнике јаког реномеа

Одбојкаши Црне Горе у 17.15 сати против Бугарске играју први меч на Европском првенству

Фортуна није била наклоњена одбојкашима Црне Горе на жребу за Европско првенство.

Други узастопни наступ на шампионатима Старог континента Марко Бојић и другови почињу данас у 17.15 сати против Бугарске, дан касније ће на мегдан европском вицепрваку Словенији, док у недјељу играју са Италијом.

Нису могли изабраници Вељка Башића сигурно да замисле тежи старт.

Тек у уторак и сриједу их очекују дуели са домаћином Чешком и Бјелорусијом, који ће највјероватније одлучивати коме ће припасти четврто мјесто у Б групи, последње које води у осмину финала.

Још једна прилика да видимо гдје смо у односу на најбоље екипе Старог континента и још једна прилика за напредак и доказивање овог подмлађеног састава. Надам се да ћемо се показати у најбољем свијетлу и да ћемо остварити добар резултат – казао је Марко Вукашиновић.

„Црвени” слове за тоталног аутсајдера у првом мечу са Бугарском.

Бугари јесу велики фаворити, али осјећам да ће бити неизвјестан меч. Сматрам да имамо своје шансе. Морамо да будемо агресивни на сервису и да држимо стабилан пријем како бисмо могли да играмо против репрезентације која има једног од најбољих коректора на свијету. Очекује нас узбдљив меч, надамо се најбољем – рекао је Вукашиновић.

Марко је наступао на прошлом Евроволеју у Холандији, гдје Црна Гора није успјела да се домогне друге рунде, али је била тврд орах за све противнике.

Нема лаких мечева на Европском првенству. Видјели смо на претходном шампионату да ако испоштујемо договор из свлачионице, вјерујемо један у другог, када нас каратерише тимска игра и када дамо све од себе, можемо да направимо добар резултат против екипа јачег реномеа од нас. Тако да, зашто да не поновимо исти резултат, ако не и бољи. Ја вјерујем у то – закључио је Вукашиновић пред почетак мечева у Острави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 20:09