Raspored utakmica / -FOTO: ŽOK LUKA BAR
12/09/2024 u 14:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Turnir odbojkašica "Port kup" od petka do nedjelje

Pored domaćina Luke Bar i na ovogodišnjem turniru igraće i Budućnost Volley iz Podgorice, Marina Kaštela iz Hrvatske i ekipa Gacko iz Bosne i Hercegovine

Tradicionalni međunarodni odbojkaški turnir "Port kup", u organizaciji odbojkaškog kluba Luka Bar, održaće se 31. put i na programu je od petka do nedjelje u Sportskom centru "Topolica" u Baru.

Pored domaćina Luke Bar i na ovogodišnjem turniru igraće i Budućnost Volley iz Podgorice, Marina Kaštela iz Hrvatske i ekipa Gacko iz Bosne i Hercegovine.

-U petak u 16 časova počinje naš tradicionalni "Port kup". Prvu utakmicu igramu protiv Budućnosti, posle nas igraju Marina Kaštela i Gacko. Očekuje nas jedan zanimljiv turnir i naše prve provjere. Mislim da i poslije tog turnira imamo dosta vremena da se pripremimo i za Superkup koji nas očekuje 29. septembra u Nikšiću. Pozivam sve ljubitelje odbojke da u što većem broju prisustvuju "Port kupu", jer mislim da će uživati u dobroj i kvalitetnoj utakmici, kazao je Vladimir Milačić šef stručnog štaba Luke Bar.

Prvi meč turnira, crnogorski derbi, Luka Bar – Budućnost, na programu je u petak od 16 časova, a meč Gacka i Marina Kaštele planiran je za 18.30h. U subotu će snage odmjeriti Budućnost Volley i Gacko (16h), odnosno Luka Bar i Marina Kaštela od (18.30h). Poslednjeg dana turnira, od 10 časova sastaće se Marina Kaštela i Budućnost, dok će od 12.30h turnir zatvoriti Luka Bar i Gacko.

-Spremno dočekujemo predstojeću sezonu, u odnosu na prošlu godinu ekipa je dosta izmijenjena, mislim da imamo kvalitetan sastav i dosta iskusniji. Očekuje nas i prva provjera ove sezone, to je tradicinalni turnir Port kup. Mislim da će biti veoma kvalitetan s obzirom da nastupaju ekipe koje igraju u Ligi šampiona, a to su Gacko i Marina Kaštela, a tu je i ekipa Budućnosti, koja je mlađa, ali imaćemo priliku da je upoznamo jer ćemo sa njima igrati tokom sezone, rekla je kapitenka "sirena" Dušanka Petrović.

Predsjednik Luke Bar Nenad Vujanović, najavljuje kvalitetan "Port kup", a velika očekivanja su i od sezone na crnogorskom nivou.

-Marina Kaštela je godinama uz zagrebačku Mladost jedna od najkvalitetnijih hrvatskih ekipa. Gacko je i prošle godine bio neprikosnoven u Premijer ligi BiH i redovan učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipa Budućnosti je porepoznata po radu sa mlađim i vrlo talentovanim igračicama, koje polako zauzimaju svoje mjesto i u seniorskom sasatvu reprezentacije Crne Gore. Radujemo se novom susretu sa našim prijateljima i pozivamo publiku, ljubitelje odbojke, da uživaju u turniru, jer su učesnici vrlo kvalitetne ekipe. Idućeg vikenda dogovoren je turnir u Trebinju gdje će domaćin biti ekipa iz Gacka. Nakon toga, produžavamo za Split – Kaštelu, i tamo ćemo odigrati još par kontrolinih utakmica. Ideja je, kao i prethodnih godina da odigravanjem što većeg broja utakmica uigramo ekipu, kako bismo što spremnije dočekali početak prvenstva. U našoj ekipi, zadržali smo nosioce iz prethodne sezone i pojačali sastav sa Dijanom Vuković na poziciji korektora i Tijanom Tvrdišić na poziiji tehničara, kao i Teodorom Čavić na poziciji primača servisa. Bez ikakve dileme imamo kvalitetniju ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Cilj nam je prije svega da igramo dopadljivu i kvalitetnu odbojku i time pokažemo da je Bar bio i ostao sinonim crnogorske ženske odbojke, rekao je predsjednik Luke Bar Nenad Vujanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
LUKA BARPORT KUP
12. septembar 2024 14:31