Јованка Радичевић / - фото: РСЦГ
12/06/2021 u 10:00 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
StoryEditor

У два сата да нас пробуде, бићемо спремне за Олимпијске игре

Јованка Радичевић поручује да су она и другарице фокусиране на припреме и да не размишљају о противницама у Токију

Јованка Радичевић је од оснивања у рукометној репрезентацији Црне Горе. Може се рећи да је заштитни знак „лавица“. У Токију ће трећи пут учествовати на Олимпијским играма.

- Послиjе марта и великог успjеха коjи смо оствариле пласманом на Олимпиjске игре, jедва смо чекале да се поново окупимо. Ту смо са циљем, а то jе да се што боље спремимо за наjвећу спортску смотру. Сувишно jе причати што за нас и државу значи наступ на Олимпиjским играма. Само желим да будемо здраве, а потаjно се надамо добрим резултатима, као и сви. Не желим ништа да обећавам, али знам да ћемо се до краjа борити - казала jе Радичевић.

Црна Гора је 2016. године у Рију важила за фаворита у борби за медаље. Сада је другачија ситуација.

- Сада у екипи имамо споj младости и искуства. Неколико нас jе већ доживjело Игре, а сигурна сам да ће и млађе, уз нашу подршку, дати максимум. ОИ су посебна прича. Идемо мирне главе, без притиска, а за што се спремамо знамо између себе. Имамо право, као спортисти, да сањамо наjвеће домете, али треба да идемо корак по корак. У два сата да нас пробуде бићемо спремне за Игре. За ово се живи и тренира циjелу кариjеру, а неко никад и не оде. Мушка репрезентациjа Хрватске остала jе код куће, што довољно говори о свему.

Црна Гора jе у групи са Холандиjом, Норвешком, Jапаном, Jужном Кореjом и Анголом.

- Играћемо у 9 и 11 сати, мораћемо да се прилагодимо.Тренираћемо у тим терминима како би се организам навикао. Група jе jака, а наjтеже jе играти унаприjед добиjене утакмице. Немамо прлику често да играмо са екипама коjе нису из Европе. Мислим да су Ангола, Кореја и Јапан непредвидљиви. Искрено, фокус jе на нас, а показале смо да можемо са свима да играмо. Зашто би размишљале о било коме? – самоувјерено пита Радичевићева.

Izdvojeno

30. jul 2021 22:38