Са прес конференције / - М.Н.
23/09/2021 u 15:38 h
М.Н.М.Н.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У оквиру Европске недеље спорта у Бијелом Пољу, планинари и бициклисти на Бјеласици

Обје трке се организују у склопу догађаја „Бјеласица за све”, а директор Центра за спорт и рекреацију, Марко Масловарић, позвао је суграђане да уживају у овом спортском дружењу

Планинска и МТБ трка одржаће се у недељу, 26. септембра, на Бјеласици, у склопу Европске недеље спорта. МТБ бициклистичка трка, биће организована у двије категорије, а старт је у 11 сати, саопштио је на данас одржаној  конференцији за медије члан организационог одбора манифестације, Демир Мулић, из БК „Теемпо”.

-Трка је првенство рекреативног карактера, јер нам је циљ да омасовимо овај спорт и да мотивишемо људе да се баве бицклизмом. У млађој категорији биће они од 14 до 20 година, на пет километара, а у старијој 20 и више година, са дужиниом од једанаест километара-казао је Мулић, док је планинарка Зехра Балић из Планираског клуба „Цмиљача” казала је да се за планинску трку пријавило већ 80 учесника, а очекује да ће их бити и више.

- Учешће су најавили и такмичари из Русије, Украјине, Босне и Херцеговине, али највише има наших суграђана. Дужина планинске трке је 18 километара, а рекреативци ће трчати ону осам километара - нагласила је она.

Обје трке се организују у склопу догађаја „Бјеласица за све”, а директор Центра за спорт и рекреацију, Марко Масловарић, позвао је суграђане да уживају у овом спортском дружењу. Истакао је и да се котизација не плаћа, јер и циљ Европске недеље спорта да спорт буде доступан свима.

- Мото манифестације је „Буди активан – спорт за све” -казао је он.

Суорганизатор је Туристичка организација Бијело Поље, а како је казала директорица Виолета Обрадовић казала да се ради на унапређењу туристичке понуде и промовисању потенцијала бјелопољског краја.

Организатори спортског догађаја „Бјеласица за све” су Центар за спорт и рекреацију, ТО,  ПК  „Цмиљача” и БК МФР-Темпо, покровитељ је Општина Бијело Поље, а технички спонзор фабрика минералне воде Рада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:03