Konstatovana ostavka Marića / -FOTO: VPSCG
10/09/2024 u 14:27 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vanredna Skupština VPSCG 14. oktobra

Upravni odbor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore konstatovao ostavku predsjednika Đura Marića, koji se povukao iz ličnih razloga

 

Upravni odbor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore razriješio je Stručne savjete za vaterpolo i plivanje i konstatovao ostavku predsjednika Saveza Đura Marića, koji se povukao iz ličnih razloga.

Na sjednici UO VPSCG odlučeno je da će vanredna sjednica Skupštine Saveza biti održana 14. oktobra u Podgorici.

UO je ocijenio da sam plasman seniorske vaterpolo reprezentacije na Olimpijske igre u Parizu predstavlja veliki uspjeh.

-UO je istakao zadovoljstvo da su sve tri naše selekcije ušle u polufinale ovogodišnjih velikih takmičenja, uz dvije osvojene medalje, navodi se u saopštenju VPSCG.

Reprezentacija Crne Gore je osvojila četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu za igrače do 16 godina (U16) na Malti, U18 selekcija bila je treća na Svjetskom prvenstvu u Argentini, dok je crnogorska reprezentacija bila drugoplasirana na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Bugarskoj.

Na sjednici UO je konstatovano da su veliki napredak napravili crnogorski plivači.

Miloš Milenković je u disciplini 100 metara leptir na Evropskom prvenstvu u Beogradu oborio rekord Crne Gore za jedan sekund.

UO je, kako se navodi, zadovoljan zbog pronalaska kompromisnog rješenja, jer će se Premier dio Regionalne vaterpolo lige u ovoj takmičarskoj sezoni igrati ligaški, a u kojem će nastupati Primorac i Jadran M:tel.

U saopštenju se navodi i da veliko ohrabrenje predstavlja uključenje Budućnosti iz Podgorice u seniorska vaterpolo takmičenja.

Budućnost će igrati u grupi B A1 dijela RVL sa još jednim crnogorskim predstavnikom Katarom iz Kotora i sa klubovima iz Srbije, dok će Budva Budvanska rivijera igrati u grupi A sa klubovima iz Hrvatske i Branikom iz Maribora.

-Jednoglasno je donijeta Odluka o razrješenju Stručnog savjeta za vaterpolo i o razrješenju Stručnog savjeta za plivanje, kao i odluka o modalitetima nesmetanog odigravanja i održavanja vaterpolo i plivačkih takmičenja do izbora novih organa i tijela VPSCG, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na sjednici usvojen i Izvještaj o presjeku finansijskog stanja VPSCG u kojem se konstatuje da su izmirene sve pristigle obaveze i da ima novca za osnovno funkcionisanje do kraja godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
VPSCGĐURO MARIĆ
15. septembar 2024 19:15