Vasilije Jakšić / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
15/10/2024 u 10:19 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vasilije Jakšić pobjedom završio sezonu

Kotorskom automobilisti bila je to tek četvrta trka ove godine, ali potvrdio je svoje majstorstvo i brzinu trijumfom nad svim rivalima kategorije 1 osvajanjem prvog mjesta u klasi i u generalnom plasmanu

Kotorski automobilista i prvak Evrope iz 2022. godine Vasilije Jakšić trijumfalno je završio domaću sezonu na brdskim stazama. Vasilije je pobijedio na međunarodnoj dubrovačkoj trci, posljednjoj u sezoni, koja se bodovala za šampionate Crne Gore i Hrvatske.

Kotorskom majstoru sportske vožnje bila je to tek četvrta trka ove godine, ali potvrdio je svoje majstorstvo i brzinu trijumfom nad svim rivalima kategorije 1 osvajanjem prvog mjesta u klasi i u generalnom plasmanu. Pobjedničko vrijeme nakon dvije vožnje iznosilo je 3 minuta, 38 sekundi 23 stotinke.

Drugo i treće mjesto u generalnom plasmanu svih automobila u Dubrovniku osvojili su hrvatski asovi Žarko Knego i Dejan Dimitrijević. Sporiji od Vasilija bio je i prvak Evrope Matija Jurišić, koji je zbog problema sa autom poklekao u drugoj vožnji.

-Drago mi je što sam se uspješno vratio na stazu i što je Hjundai funkcionisao na najbolji način. Pauza je bila duga nakon izlijetanja sa staze na trci Prvenstva Evrope u Španiji. Vozio sam u Dubrovniku brzo i tačno, bez pretjerivanja, koje me je koštalo incidenta na startu evropske sezone. Ovo mi je tek četvrta trka sa ovim automobilom i potrebno je još vremena da se "uvozam", istakao je član AMSK Kotor.

Jakšić ističe jaku konkurenciju koju je imao na dubrovačkoj trci.

-Bili su na okupu sjajni vozači, poput Žarka Knega, Dejana Dimitrijevića, Matije Jurišića, koji je prvak Evrope za ovu godinu, Pulića, Radnjica, a koji imaju maksimalno pripremljene TCR automobile. Svojim inatom i upornošću uspio sam da ih savladam i pobijedim u generalnom plasmanu. Međutim, još nisam u potpunosti zadovoljan svojom vožnjom, mogu još bolje, samouvjeren je Vasilije, koji će nove kilometre sa Hjundaiem imati narednog vikenda na Memorijalnoj trci "Bongo" u Skradinu.

Već se prave planovi za sljedeću sezonu.

-Ako me podrže moji tradicionalni sponzori planiram da učestvujem u novom šampionatu Evrope i da pokušam da ponovim 2022.godinu, kada sam osvojio titulu evropskog šampiona i u klasi i u generalnom plasmanu, poručuje Vasilije Jakšić.

Njegov stariji brat Milan takođe je bio i te kako uspješan u Dubrovniku. Trijumfovao je u klasi 2000H, obezbijedio novu titulu državnog prvaka, osvojio prvo mjesto u generalnom plasmanu kategorije 1 crnogorskih vozača u ovom prvenstvu. Milan Jakšić je izuzetno uspješnu sezonu sa svojom Hondom krunisao titulom prvaka Grupe 5 u CEZ-ovom prvenstvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 10:20