Osam želja - jedan trofej / -FOTO: VK NOVI BEOGRAD
31/05/2023 u 14:00 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vaterpolo spektakl na Novom Beogradu

Titulu brani italijanski Pro Reko koji je prošle godine u finalu tek posle peteraca bio bolji od Novog Beograda

Otvoreni bazen Sportskog centra "11. april" biće od danas do subote domaćin vaterpolo Fajnal-ejta Lige šampiona - za titulu prvaka Evrope osim organizatora Novog Beograda boriće se još Breša i Pro Reko iz Italije, grčki Olimpijakos i Vuljagmeni, španska Barseloneta, mađarski Ferencvaroš i hrvatski Jug.

U četvrtfinalnim duelima sastaju: Barseloneta – Jug (15.00), Novi Beograd - Olimpijakos, Breša – Vuljagmeni (18.30), i Pro Reko – Ferencvaroš (20.00).

Super derbi odigraće Novi Beograd i Olimpijakos. 

- Teško je govoriti o favoritima i prognozirati konačan ishod u ovako jakoj konkurenciji. Ima mnogo dobrih ekipa i duboko sam uvjeren u to da će utakmice biti kvalitetne - rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić. - Igramo kod kuće i svjesni smo da imamo velike mogućnosti. Ali, ovdje je osam sjajnih timova i svako ima šansu da osvoji trofej. Najvažnije je da smo se dobro pripremili za prvi meč protiv Olimpijakosa - kazao je Gocić.

Trener Olimipijakosa Igor Milanović koji je lane bio na kormilu srpskg prvaka istakao je da se lijepo osjeća u svom gradu i da su uslovi na otvorenom bazenu SC "11. april" izvanredni.

- Ne osjećam nikakav pritisak od menadžmenta da nešto moramo. Lično, veći pritisak sam imao protiv Vuljagmenija u nacionalnom prvenstvu, jer za Olimpijakos je osvanje Kupa i nacionalnog prvenstva bio impetrativ. Ovdje smo došli bez prvog centra. Tokom sezone imali smo dobre utakmice, ali i loše momente. Daćemo sve od sebe, a maksimalno smo fokusirani na prvi meč sa Novim Beogradom. Nadam se da možemo da odigramo dobru utakmicu i snažno vjerujem u srčanost mojih igrača - rekao je Milanović.

Titulu brani italijanski Pro Reko koji je prošle godine u finalu tek posle peteraca bio bolji od Novog Beograda.

Trener italijanskog velikana Sandro Sukno je istakao da je ekipa u srpsku prestonicu stigla bez pritiska.

- Teško je pričati šta znači biti favorit. Igraju 13 protiv 13 igrača, dva trenera, svi imaju podjednake šanse. Ko se bolje snađe na kraju će odlučiti. Mislim da će biti nemoguće bilo šta da se odluči u prvom poluvremenu, jer nije tolika razlika među ekipama. Koncentrisani smo na prvu utakmicu protiv odlične ekipe Ferencavaroša i odličnih igrača. Kup je sistem, maksimalna je koncentracija na prvu utakmicu - istakao je Sukno.

Titulu sanja i pet crnogorskih vaterpolista - Miroslav Perković i Savo Ćetković su aduti Novog Beograda, Dušan Matković sa Barselonetom ima najveće ambicije, Petar Tešanović je uzdanica na golu Breše, dok Aleksandar Ivović sa Pro Rekom želi da odbrani tron. Spektakl je zagarantovan - osam želja, a jedan trofej. 

Polufinala su na programu u četvrtak od 18.30 i 20 časova, a finalni meč se igra u subotu od 21 sat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
VATERPOLO LŠ
17. oktobar 2024 07:29