Završen skup u Cavtatu / -FOTO: CSA
21/04/2024 u 20:11 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vladović i Bogataj najbolji na konferenciji CSA

Odluku o najboljem mladom naučniku i najboljoj naučnici 21. međunarodne naučne konferencije Crnogorske sportske akademije u Cavtatu donio posebni žiri sastavljen od uglednih profesora

Jakov Vladović sa Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu najbolji je mladi naučnik, a Špela Bogataj sa Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani najbolja naučnica 21. međunarodne naučne konferencije Crnogorske sportske akademije, koja je danas završena u Cavtatu. Odluku o najboljima donio je posebni žiri sastavljen od uglednih profesora.

image

Bjelica i Vladović

-FOTO: CSA

Na tradicionalnom naučnom skupu, tokom četvorodnevnog rada, prezentovano je 129 naučnih radova koje potpisuje ukupno 297 naučnih i stručnih poslenika iz gotovo svih krajeva svijeta.

Teme naučnog skupa bile su multidisciplinarne iz raznih oblasti koje sport naučno čine prestižnim.

Organizator skupa bila je Crnogorska sportska akademija u partnerstvu sa referentnim visokoškolskim obrazovnim i naučnim ustanovama iz država Evropske unije. Partneri CSA bili su Fakulteti sporta Univerziteta u Ljubljani i Prešovu, Kineziološki fakulteti u Osijeku, Splitu i Zagrebu i Fakultet za sport i tjelesni odgoj iz Sarajeva, kao i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, kao i Crnogorski olimpijski komitet.

image

COK partner CSA

-FOTO: CSA

Apstrakti svih radova naučnog skupa u Cavtatu, održan pod sloganom "Sport, fizička aktivnost i zdravlje – savremene perspektive", kao i cjelokupna saopštenja pojedinih autora biće objavljeni u naučnim časopisima Sport Mont i Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:22