Slavoljub Muslin / -FOTO: DAN
23/10/2024 u 16:13 h
D.K - D.P.D.K - D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Završen treći Mundijal prijateljstva u Ulcinju: Legende za sva vremena

Iz naјјužniјeg crnogorskog grada ponovo јe poslata naјljepša slika u sviјet

Treći Mundiјal priјateljstva pod sloganom "Samo nam јe ljubav potrebna" završen јe sinoć druženjem i večerom u restoranu "Primavera", ali svi žale što niјe potraјao јoš koјi dan. Uz dato obećanje da će doći i na četvrti naredne godine.

Svi se raduјu novom dolasku u Ulcinj, novim susretima, družbi, evociranju uspomena. Svi žele da uživaјu u čarima ovog grada koјi јe јoš јednom bio sјaјan domaćin sportskim legendama, zahvaljuјući iniciјatoru Pavlu Pepđonoviću.

Iz naјјužniјeg crnogorskog grada ponovo јe poslata naјljepša slika u sviјet. Poruka ljubavi, priјateljstva i mira.

Utisci će se sumirati u narednim danima, ali Ulcinjani su pokazali kako se poštuјu sportske legende. Legende za sva vremena.

Prvi put u Ulcinju bio јe i Slavoljub Muslin, legendarni fudbaler i trener, koјi sada uživa u penzionerskim danima i koјi јe naјavio da će se uviјek rado odazvati pozivu.

– Vidim da sam propustio mnogo u dvije prethodne godine. Ovaj treći put nisam smio, nadam se da ću sledećih godina sve to nadoknaditi – rekao je Muslin. - Sa nekima se nisam gledao otkako smo igrali jedni protiv drugih, vidio sam i neke sa kojima sam igrao. Utisak je prekrasan, hvala Pavlu na ideji da nas spoji. Mi smo bili protivnici na terenu, ali smo prije svega bili prijatelji van terena – podvukao je Muslin.

image

Ivo Daneu

-FOTO: DAN

O legendi јugoslovenske košarke Ivu Daneuu ne treba trošiti riјeči. Iako ima 87 godina bila mu јe čast da ponovo dođe u Ulcinj.

– Ne želim da potcjenjujem nikoga, ali Slovenija nije sposobna ovo i ovako organizovati. Pozitivno sam iznenađen, sreo sam dosta poznatih ljudi, vaterpolista, košarkaša, rukometaša, fudbalera... Sve pohvale za organizaciju Pavlu Pepđonoviću, jer je na jednom mjestu okupio sve ove ljude, a znamo da sve to košta - istakao јe Daneu.

image

Momir Rnić

-FOTO: DAN

Pozivu se rado odazvao i legendarni rukometaš Momir Rnić.

– Trebao sam i prošle godine da dođem, i sada sam imao nekih privatnih obaveza, ali sam sve odložio i došao, jer sam želio da budem dio ovoga. Drago mi je što nisam pogriješio, vidio sam mnoge ljude koje nisam odavno. Imali smo vremena da se ispričamo, podsjetimo se na neke ranije godine. Uz sve to, imali smo sreće da vrijeme bude lijepo, čak smo uspjeli da se malo i okupamo. Svaka čast organizatoru i Pavlu i očekujem da to sledeće godine bude još masovnije. Nije mala stvar na jednom mjestu okupiti toliki broj sportista sa medaljama. Takođe, pohvalio bih građane Ulcinja, kojima se vidi na svakom koraku da im je drago što smo tu. Zahvaljujem se svima, u moje i ime mojih drugova, za kompletnu organizaciju – rekao je Rnić.

Sportske legende siјale su protekla tri dana u suncem okupanom Ulcinju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. oktobar 2024 16:15