Ekipa Budućnosti zaslužila pohvale za izdanje u Danskoj / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/ŽRK BUDUćNOST
22/09/2024 u 16:27 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ŽRK Budućnost: Želimo da vjerujemo da je to bio samo loš dan službenih lica

Iz kluba su naveli i da je utakmica u Odenzeu putokaz za dalje

Rukometašice Budućnosti su se iz Odenzea vratile praznih šaka, ali da nije bilo čudnih sudijskih odluka Poljakinja Malgožate Lidacke i Uršule Lesjak u finišu meča "plave" bi nakon trećeg kola imale makar bod na kontu. Ovako su ostale na "nuli", s tim da su ovog puta rivala pogurale sudije.

Stoga su iz ŽRK Budućnost odlučili da se oglase i reaguju na kriterijum suđenja na jučerašnjem meču sa Odenzeom.

- Odigrana su tri kola Lige šampiona za rukometašice uoči pauze koja će uslijediti zbog EHF sedmice i okupljanja reprezentacije.Budućnost, najmlađi tim u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, i dalje je bez bodova u elitnom takmičenju. Ipak, utisak iz dva od tri ovogodišnja meča (gostovanja Rapidu u Bukureštu i Odenzeu), daleko je pozitivniji od rezultata. Ne želimo da ponavljamo sa kakvim problemima samo se suočili prije početka sezone. Nećemo ponavljati ni to da smo kasnili sa početkom priprema i koliko je nepoznanica bilo uoči početka takmičenja sa najboljim timovima u Evropi. Ne tražimo alibi, već realno i kritički želimo da damo osvrt na dosadašnja tri meča - navodi se u saopštenju ŽRK Budućnost.

Ističu da su od tri meča, u dva odigrali dobro, te da je tu putokaz za dalje.

- Samo onaj protiv Bresta u Podgorici, želimo što prije da zaboravimo. Utisak iz Bukurešta, a naročito iz Odenzea, karakter i odnos svih djevojaka - putokaz je za naredne mečeve! Djevojkama i stručnom štabu podrška i poštovanje za prikazano u Danskoj! - navodi se u saoopštenju.

U podgoričkmom klubu vjeruju da je u Danskoj to samo bio loš dan arbitara.

- Takođe, nadamo se da se više nikada neće desiti da zbog "čudnog" sudijskog kriterijuma gubimo bodove protiv, na papiru, daleko kvalitetnijih i bogatijih klubova od nas. Želimo da vjerujemo da je to bio samo loš dan službenih lica.S nestrpljenjem očekujemo nastavak takmičenja u Ligi šampiona. Uzdignute glave, sa željom da nastavimo da rastemo kao tim! Uvjereni smo da će i navijači prepoznati borbenost nove generacije našeg kluba i podržati ih da nastave da grade lijepu budućnost Budućnosti! - zaključuje se u saopštenju dvostrukog prvaka Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 18:32