Karlos Alkaras / EPA-EFE-JOHN G. MABANGLO
31/03/2023 u 08:28 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Alkaras se igrao sa Fricom

Španac se plasirao u polufinalu Majamija

Karlos Alkaras nastavlja da blista na američkoj turneji. Svjetski broj 1 je ostvario deseti uzastopni trijumf pobjedom protiv Tejlora Frica 6:4, 6:2 i plasirao se u polufinale turnira iz Masters serije u Majamiju Španac je još jednom demonstirao klasu i nije dozvolio nikakvu šansu Amerikancu.

Prvi set je riješio već u prvom gemu kada je iskoristio drugu brejk loptu i stigao do, ispostavilo se, nenadoknadive prednosti. Imao je Fric dvije brejk lopte, po jednu u četvrtom i šestom gemu, ali ih je Španac spasio i dobio ovaj dio igre 6:4.

Još lakše je bilo u drugom setu. Ponovo je odmah na startu Alkaras oduzeo servis rivalu, ali mu ovaj put nije dozvolio nijednu prililiku da se eventualno vrati. Tačku je stavio trećim brejkom u meču u sedmom gemu drugog seta čime je praktično ovjerio pobjedu.

U noći između petka i subote od 1 čas poslije ponoći igraće Alkaras protiv Janika Sinera za prolaz u finale, dok će ranije od 19 časova u prvom polufinalu snage odmjeriti Rusi Danil Medvedev i Karen Hačanov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 06:40