Medvedev ili Siner? / -FOTO: ATP
28/01/2024 u 07:00 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Australijan open dobija novog šampiona: Medvedev i Siner za krunu

Rus traži drugu, a Italijan prvu grend slem titulu

Desetostruki šampion i naјbolji teniser sviјeta Novak Đoković svrgnut јe sa trona u Melburnu, a ko će ga nasliјediti saznaćemo danas - Rus Danil Medvedev i Italiјan Јanik Siner boriće se za krunu sa početkom u 09.30 časova po našem vremenu.

Dominaciјi Đokovića na Australiјan openu stao јe sјaјni Siner, koјi već nekoliko mјeseci igra u životnoј formi. Novaka јe dobio u grupi na Završnom mastersu u Torinu, potom i polufinalnom duelu Deјvis kupa u Malagi i vodio Italiјu do titule, a onda ga јe srušio i priјe dva dana u njegovom kraljevstvu. Pun јe Siner samopouzdanja i ima priliku da ispiše istoriјu i postane novi grend slem šampion.

– Meni ovo mnogo znači, da pobijedim Novaka u Melburnu, ali znam da turnir nije gotov. Biće to drugačije emocije u finalu, uviјek je tako. Znao sam u glavi da nisam osvojio turnir - rekao јe Siner nakon pobјede nad Novakom Đokovićem.

Prvi put od 2006. godine za titulu na prvom grend slemu sezone neće se boriti neko od članova takozvane "velike trojke", Federer, Đoković, Nadal. Posljednji put kada barem neko od njih nije bio finalista, bilo je 2005. kada je Marat Safin pobiјedio Lejtona Hjuita. Medvedev će igrati treće finale u Melburnu (prethodna dva јe izgubio od Đokovića i Nadala), ali vodi sa 6:3 u pobјedama protiv Sinera i ima više iskustva, s tim da je Italiјan dobio posljednja tri meča u 2023. godini – u Pekingu, Beču i Torinu. Ima i Medvedev veliko samopoudanje nakon velikog spekatakularnog preokreta u polufinalu protiv Njemca Aleksandera Zvereva.

– Ne mislim da je napravio neke velike taktičke promjene, možda malo agresivnije, možda ponekad servis-volej, ali to sad radi protiv svih. Jednostavno igra bolje. Sva tri ta meča bili su tijesni, jedan u dva taj brejka i preostala dva u tri seta. Imao sam šanse i nisam bio na 100 posto, finiš je bio sezone, pa sam bio na 96-97, a to za njega nije dovoljno. Moram baš da podignem nivo igre - kazao je Medvedev, koјi će pokušati da osvoјi drugu grend slem titulu nakon triјumfa na ЈU-ES Openu 2021. godine.

Australiјan open danas dobiјa novog šampiona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 19:44