Ђоковић и Бекер / - Фото: Твитер
30/10/2021 u 09:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бекер: Разумијем Новаково оклијевање да се вакцинише

Некадашњи тренер Новака Ђоковића Борис Бекер казао је да разумије српског тенисера и ситуацију када је у питању вакцинисање

Како сада ствари стоје, тенисери који не буду вакцинисани неће моћи да наступе на Аустралијан опену.

- Тенисери су као предузетници, они немаjу послодавца за коjег раде, као у неким другим спортовима у коjима постоjе тимови. Знам о чему причам – ми смо слободног духа и не волимо да нам неко командуjе. Изненадио сам се када сам видио колико играча ниjе вакцинисано, али ако погледамо у цијелом свијету се броj вакцинисаних подиже и jа мислим да jе то добра ствар. Видио сам недавно да jе двије трећине играча у Премиjер лиги вакцинисано. Да ли ви то волите или не приватно или имате нешто против вакцинациjе – то не знам, али могу да разумијем различите ставове. Међутим, ви морате и да пратите правила – многим спортистима jе то тешко, али тако jе - изjавио jе Борис Бекер за њемачки Jуроспорт, преноси Спортклуб.

Бекер jе потом говорио о могућности да Ђоковић не наступи на Аустралиjан опену у случаjу да ниjе вакцинисан.

- Могу да разумијем Ђоковићево оклијевање да се вакцинише. То jе његово право, његова приватност и то мора да се заштити. Са друге стране, аустралиjска савезна држава Викториjа захтијева доказ о вакцинациjи и потпуно jе небитно шта ми говоримо. Влада те државе jе донијела одлуку и то онда значи да постоjи само jедан начин да он дође на АО - рекао jе некадашњи Ђоковићев тренер.

Аустралиjан опен одржаће се од 17. до 30. jануара 2022. године,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:42