Reprezentacija Crne Gore / -FOTO: TSCG
22/06/2024 u 20:38 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crnogorski teniseri izborili plasman u Drugu grupu Dejvis kupa

Izabranici Aleksandra Tomića ostvarili cilj na turniru u Ulcinju

Muška teniska reprezentacija Crne Gore na domaćem terenu u Ulcinju ostvarila je cilj i izborila plasman u Drugu grupu evropske zone Dejvis kupa.

U posljednjem meču na turniru koji je bio prestižnog karaktera Crna Gora je izgubila od Kipra sa 2:1, a jedinu pobjedu timu Aleksandra Tomića je donio Petar Jovanović, koji je savladao Menelaosa Efstatijua sa dva puta po 6:3. Prethodno, u prvom meču Matija Samardžić je izgubio od Nikolasa Kempbela 6:1, 6:2, da bi u dublu koji ništa nije odlučivao, Samardžić i Simon Knežević poraženi od Sergisa Kiracisa i Elefteriosa Neosa (6:4, 7:6).

I Crna Gora i Kipar su ranije kao pobjednici grupa izborili plasman u viši rang, a sa njima će u drugu grupu i Slovenija, koja je u baražu bila bolja od Moldavije (2:1).

"Crveni" su u grupi savladali Sjevernu Makedoniju 3:0 i izgubili od Slovenije 2:1, ali su u krugu od tri ekipe sa istim učinkom imali najbolji set količnik. Crnu Goru u februaru naredne godine očekuje turnir Druge grupe Evropske zone.

Ženska reprezentacija Crne Gore je na sedmom mjestu završila nasttup na turniru Bili Džing Kupa, čiji je domaćin bila Moldavija.

Crna Gora je danas bila bolja od San Marina (2:0), a ostvarila je tri pobjede i dva poraza.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
DEJVIS KUPCG TENIS
22. jun 2024 20:58