/ Данка Ковинић - Фото: Твитер
28/12/2021 u 21:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Цунгу и Ковинић најбољи у 2021. години

Ковинић ће годину завршити на 95. мјесту WТА листе, Цунгу је одбранио титулу првака Црне Горе

Резарт Цунгу и Данка Ковинић најбољи су црногорски тенисери у 2021. години, у традиционалном избору Тениског савеза Црне Горе. Ковинић ће годину завршити на 95. мјесту WТА листе. Цунгу је тријумфовао на фјучерсу у Улцињу, а одбранио је и титулу првака Црне Горе.

ТСЦГ прогласио је најбоље и у категоријама до десет, 12, 14, 16 и 18 година. У категорији до десет година најбољи су Петар Станковић (Ас) и Ања Дрекаловић (Dadex), до 12 Павле Вукосављевић (Глава Зете) и Маша Пријовић (ТK Nec), а до 14 година Павле Вукосављевић (Глава Зете) и Тара Рашовић (Nec).

У категорији до 14 година Скендер Катана (Белви, 117) и Ива Лакић (Еминент, 32) имали су најбољи пласман на ранг листи Европске тениске асоцијације (ЕТА). До 16 година Милан Ристов (Еминент) има најбољи национални, а уз Иву Лакић и најбољи ЕТА ранг.

У категорији до 18 година Милан Ристов има најбољи национални ранг, док су Матија Самарџић (363) и Дивна Ратковић (212) остварили најбољи пласман на ИТФ листи.

Најбољи пласман на сениорској листи у години на измаку имао је Ррезарт Цунгу.

- Управни одбор одлучио је да уручи специјално признање члановима Дејвис куп и Били Джин Кинг купа- саопштено је из Тенискогс савеза.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 17:56