Đoković i Siner / EPA-EFE-ALEX PLAVEVSKI
13/10/2024 u 13:26 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đoković: Janik igrao sjajno; Siner: Novak je legenda našeg sporta

Srpski teniser prvi put izgubio finale na mastersu u Šangaju

Želio je Novak Đoković 100. titulu na povratku u Kinu nakon pet godina, ali u petom finalu mastersa u Šangaju Janik Siner bio je prejak i opravdao ulogu favorita.

Prvi put Novak je morao da se zadovolji utješnim "tanjirom" na kineskom mastersu. Prvi mut bio je u ulozi vicešampiona.

– Prije svega moram da izrazim zahvalnost na podršci. Navijači su nevjerovatni, među najstrastvenijim, zadovoljstvo je biti ovdje. Čekaju nas ispred hotela, daju nam mnogo poklona, ljubavi. Lijepo je biti opet ovdje. Imao sam prethodno mnogo uspjeha u Kini, nisam igrao ovdje pet godina. Srećan sam zbog povratka. Igrao sam dobar tenis. Čestitam Janik, igrao si sjajno, zaslužio si ovo – rekao je Novak na ceremoniji dodjele pehara.

Čestitao je Novak i Sinerovom timu, a obratio se i Rožderu Federeru i Karlos Alkarasu koji su gledali finale.

- Čestitam Janikovom timu. Svaka čast momci. Neke znam, poznata su mi lica! Sjajan tim. Zaslužili ste ovo. Takođe, lijepo je vidjeti i Rodžera! Nisam navikao da te vidim tamo, volio bih da si na terenu. Prvi put igram pred tobom, imao sam pritisak. Šalu na stranu, lijepo јe što ste tu, i ti i Huan Karlos Ferero i Karlos Alkaras. Hvala vam svima što ste bili ovdje – dodao je Novak.

Naglasio je osvajač 24 grend slem titule i olimpijski šampion da je Šangaj možda i najbolji masters na Turu.

– Ovo je istorijski možda i najbolji turnir Serije 1.000. Hvala vam svima, ovdje se svi osjećamo posebno – zahvalio se Novak i organizatorima turnira.

Novu priliku za osvajanje 100. titule Novak će imati na mastersu u Parizu koјi počinje 26. oktobra, a prethodno ge očekuje nastup na egzibiciji u Rijadu.

Novi šampion Šangaja Јanik Siner naglasio je da јe Novak Đoković legenda tenisa i da јe teško igrati protiv njega.

- Težak meč. Igrati protiv Novaka je jedna od težih stvari u sportu. Jako sam srećan kako sam ovo uradio. Servirao je sjajno u prvom setu, nisam mogao da pronađem način kako da ga brejknem. A, kada sam to uspio u drugom, došao sam do velikog samopouzdanja - kazao je Siner.

Od poslednjih pet međusobnih duela protiv Novaka, Siner je slavio u četiri.

- Teško je reći koja je tajna jer on nema slabosti. Samo morate da iskoristite mali broj prilika koje će vam se pružiti, a nema ih mnogo. Vjerovao sam u sebe sve vrijeme. On je legenda našeg sporta, teško je igrati protiv njega i ponosan sam na uspjeh - istakao je Siner, koji je osigurao prvo mjesto na kraju sezone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 13:27