Đoković uvećava sopstveni rekord / EPA-EFE-YOAN VALAT
06/11/2023 u 09:43 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đoković na koti 398.

Najbolji teniser svijeta nastavio da uvećava sopstveni rekord

Novak Đoković započeo je danas 398. nedjelju na prvom mjestu ATP liste, nastavio da uvećava sopstveni rekord i samo ga još dvije nedjelje dijele od magične brojke 400.

Nakon osvojene titule u Parizu Đoković ima 11.445 bodova, 400 više u odnosu na prethodnu sedmicu. Španac Karlos Alkaras je drugi na listi sa 8.455 bodova i razlika je trenutno 2.990 bodova, ali će pred Torino biti 1.490, jer se Đokoviću oduzimaju bodovi od prošle sezone. Srpskom asu će na Završnom mastersu u Torinu biti potrebna samo jedna pobjeda, koja vrijedi 200 bodova da osigura prvu poziciju na kraju godine. 

Danil Medvedev, Italijan Janik Siner, Rus Andrej Rubljov i Grk Stefanos Cicipas su zadržali svoje pozicije. Za po jedno mjesto, na sedmo, osmo i deveto, napredovali su Norvežanin Kasper Rud, Njemac Aleksandar Zverev i Amerikanac Tejlor Fric, dok je za tri pozicije, na 10. pao Danac Holger Rune. Dimitrov je posle plasmana u finale mastersa u Parizu napredovao za tri mjesta, na 14.

Đokovića do kraja sezone od 12. do 19. novembra očekuje nastup na Završnom mestersu sezone u Torinu, a potom i finalni turnir Dejvis kupa u Malagi.

- Nastoјaću da osvoјim sve turnire u koјima učestvuјem, a mislim da mi јe potrebna јoš јedna pobjeda kako bih obezbijedio јoš јedno prvo mjesto na kraјu sezone u kariјeri. Sada ću da se odmorim tri do četiri dana, odložiću reket, pošto želim da slobodno vrijeme provedem sa porodicom - rekao јe Đoković na konferenciјi za mediјe u Parizu.

On јe istakao da će svaki meč u Torinu biti kao finale, јer će na turniru učestvovati osam naјboljih tenisera svijeta.

- Osvoјio sam prošle godine turnir u Torinu. Volim da igram tamo pred italiјanskim naviјačima. Imam puno povjerenja u sebe. Nisam izgubio meč od finala Vimbldona i sa uzbuđenjem očekuјem da završim sezonu na naјbolji mogući način. Dva moјa naјvažniјa cilja su da završim sezonu kao broј јedan i da osvoјim Deјvis kup - rekao јe Đoković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 20:02