Новак Ђоковић / - Фото: Твитер
19/10/2021 u 08:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић о вакцинацији, коронавирусу, Аустралији: Медији шире панику, не желим да учествујем у томе

Наjбољи тенисер свиjета Новак Ђоковић казао jе да jош не зна да ли ће моћи да путуиjе на Аустралиjан опен због ригорозних мjера против коронавируса

Увелико се говори о обавезноj вакцинациjи, а Ђоковићеве изjаве о евентуалноj обавезноj вакцинациjи у прошлости су постаjале контроверзне због великог броjа реакциjа коjе су стигле са свих страна.

- Пратим ситуациjу око Аустралиjе и колико сам разумио коначна одлука Владе Аустралиjе и Тенис Аустралиjе биће за двиjе седмице, значи то jе прва или друга недjеља новембра. Не вjеруjем да ће се нешто много миjењати услови у односу на оно што већ знамо. Као што jе то био случаj и ове године, биће доста неких рестрикциjа. Оно што сам чуо од свог менаџера коjи jе у директном контакту са лjудима из Федерациjе Аустралиjе jесте да они покуашваjу да поболjшаjу услове за све. И за оне коjи су се вакцинисали и за оне коjи нису - рекао jе Ђоковић за Блиц и додао:

- Главни проблем jе таj, што ако сте у авиону са особом коjа jе позитивна, било да сте вакцинисани или не, аутоматски морате да идете 14 дана у собу. То се десило и Виктору Троицком у jануру ове године. Не само њему, већ и 70 играча jе морало у карантин. Са доста игача сам разговарао и то jе нешто што jе свима остало у лошем сjећању. Волио бих када би се играчи мало више удружили, да ли кроз ПТПА или нешто независно или кроз АТП или ВТА, само да на неки начин и ми будемо релевантни у неком процесу одлучивања. Сада, осjећам да се играчи уопште не питаjу ни за шта. Што се не разликуjе много од прошлости како су се ствари радиле, не само за Аустралиjу него уопште за многе друге турнире, да не улазим сада у детаље. Не знам да ли ћу ићи у Аустралиjу, не знам шта се дешава. Тренутно, ситуациjа уопште ниjе добра.

Новак Ђоковић jе поручио да не миjења став када jе риjеч о вакцинама, као и да не жели да открива оно што многе занима – да ли jе примио вакцину.

- Заузимам став коjи заузимам и увиjек сам исто размишљао. Нећу да откриjем своj статус да ли сам се вакцинисао или не. То jе приватна ствар и по нашем закону ко год те пита, ти на неки начин можеш и да га теретиш за то што те jе питао. То jе неумjерено питање. Превише људи данас допуштаjу себи такву слободу да питаjу ствари и да осуђуjу човjека. Шта год ти да одговориш: „Jесам, нисам, можда, не знам, размишљам!” они ће то да злоупотриjебе. Медиjи су постали, немам риjеч како да опишем. Шире страх и панику међу људима и jа не желим да учествуjем у том раздору. Осjећам да су сви неприjатељски настроjени. Не желим да им даjем повода да пишу неке ствари о мени. Кажем вам спортски, не знам да ли ћу ићи. Наравно да желим да идем, Аустралиjа jе моj наjуспjешниjи Грен слем, хоћу да учествуjем, волим оваj спорт, имам и даље мотивациjу, али сам рекао зашто имам мотивациjу. То jе читава генеза - закључио jе Новак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:31