Đoković srećan što je ponovo u Kini / -FOTO: EN.ROLEXSHANGHAIMASTERS
02/10/2024 u 17:50 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković pred nastup u Šangaju: Imam dodatnu motivaciju

Osvajača 24 grend slem titule u budućnosti će se fokusirati na grend slemove

Kina je uvijek bila omiljena destinacija Novaka Đokovića, koji ima veliki broj fanova u ovoj zemlji i raduje se što će nakon pet godina pauze ponovo biti u prilici da igra na Mastersu u Šangaju.

Osvajač 24 grend slem titule i olimpijski šampion je propustio turnir u Pekingu.

- Želio sam da igram u Kini, ali turnir u Pekingu mi se nažalost nije uklapao u raspored. Rekao sam onda – OK, moram da igram turnir u Šangaju, to je najveći turnir u Kini i jedan od većih mastersa koje imamo na Turu. Nedostajalo mi je da dođem u Kinu, dugo je prošlo, pet godina, mnogo toga se dogodilo za tih pet godina u mojoj karijeri. Radovao sam se tome da dođem i da iskusim ljubav, energiju i podršku koju dobijam od kineskih navijača tokom svih ovih godina. Neke sam i upoznao na Turu prethodnih godina, pitali su me i molili me na neki način da dođem opet u Kinu da igram. Srećan sam što sam ovdje, zaista jesam - rekao je Đoković na konferenciji za novinare.  Imam dodatnu motivaciju da pokušam da osvojim svoju 100. titulu. Trudim se da na treningu napredujem na dnevnoj bazi. Igram mnogo poena, gemova, setova da bih došao do željenog nivoa jer nisam u posljednje vrijeme igrao na mnogo turnira. Moram da uhvatim priključak sa ostalima - dodao je Novak.

Novak će se u budućnosti nakon osvajanja olimpijskog zlata fokusirati na grend slemove.

- Mogu samo da ponovim isto što sam rekao. Moj glavni fokus jesu slemovi i to da igram za svoju zemlju, to je ono što me najviše motiviše. To ne znači da ne želim da igram masterse – vjerovatno neću igrati sve u sezoni, ali poradiću na rasporedu za sledeću sezonu i onda ću da vidim šta mi se uklapa u profesionalni raspored, u moj privatni život, porodični život. Odabraću gdje želim da igram, gdje ću biti motivisan i inspirisan, i biće to turniri koji mi pomažu da napravim pravu putanju u pripremama za grend slemove - zaključio je Đoković.

 

"Slučaj Siner" ne pomaže tenisu

Prokomentarisao je Novak Đoković i situaciju u kojoj se našao prvi reket svijeta, Janik Siner.

- Cio slučaj oko Sinera na pomaže tenisu uopšte. Janik je dobio sve tri žalbe do sada, mora da mu je jako teško, kako njemu tako i njegovom timu i porodici. Nadam se da ćemo se vratiti tenisu. Impresivno je šta Janik radi tokom ovog procesa. Igra na veoma visokom nivou, osvaja slemove i većinu mečeva u kojim igra. Ipak, ove okolnosti nisu pozitivne za naš sport tako da se nadam da će sve ovo razriješiti što je prije moguće. Šta god da se desi, na kraju, želim samo da se brzo razriješi. To je sve što imam da kažem o tome - kazao je Đoković.

Srpski as je i jasno poručio da sistem oko utvrđivanja dopinga nije dobar i da mora hitno da se mijenja.

- Sasvim je očigledno da sistem ne radi dobro. To shvataju čak i ljudi koji ne prate pažljivo naš sport. Ima mnogo nedoslednosti, u mnogo toga su uključena rukovodeća tijela i slučaj ne pomaže našem sportu - zaključio je Đoković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 17:51