Novak Đoković / -EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD
29/08/2024 u 06:42 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković: Privilegija je igrati u mojim godinama

Branilac titule je nakon plasmana u treće kolo Ju-Es opena razgovarao sa Nikom Kirijosom

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treću rundu Otvorenog prvenstva SAD-a, pošto mu je sunarodnik Laslo Đere predao meč pri rezultatu 2:0(6:4, 6:4, 2:0). 

Naglasio je četvorostruki šampion turnira na "Flešing Medouzu" da mu je žao što je mali derbi sa Đereom okončan na ovaj način.

-Nije ono što smo željeli, ova predaja. Očigledno je imao povredu, to se dešava. To ga je držalo van turnira neko vrijeme. Pogotovo u ovim uslovima nije lako igrati. Trebalo je da dobije taj drugi set. Da li je to stavilo veliki pritisak na njega? Bila je velika borba preko dva sata, morao sam da jurim i serviram kao ti Nik, ali nisam uspio, već sam morao da se oslonim na igru sa osnovne linije.- kazao je Novak na početku razgovora sa Kirijosom, pa dodao.

-Uzbuđen sam, trudim se da pronađem igru. Ne može da bude veće od ovoga, atmosfera je nevjerovatna. Privilegija je igrati u mojim godinama, guram ljestvicu dalje, vidjeću koliko mogu još.- rekao je Đoković.

Opisao je olimpijski šampion iz Pariza i kako se oporavlja od napornih duela na grend slemovima. 

-Pijem smuti, Nik Kirjos. Šetnja po Central parku, pola dana sam u oporavku, sa momcima i timom. Trudim se da držim tijelo u dobrom stanju jer nemam više 21 godinu. Posvećujem se procesu oporavka. Moraću mnogo bolje da serviram, biće sve teže i teže. Popirin je sjajan, igra odlično posljednjih nedjelja, biće teško-zaključio je Đoković.

Inače, Novak će put ka odbrani trona na Ju-Es open-u nastaviti okršajem trećeg kola sa Aleksejom Popirinom, koji je nedavno osvojio masters u Montrealu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 12:38