Novak Đoković / EPA-EFE-FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI
08/10/2024 u 13:54 h
DAN PortalDAN Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đoković razbio Kobolija za plasman u osminu finala Mastersa u Šangaju

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je Flavija Kobolija sa 2:0, 6:1, 6:2 u trećem kolu Mastersa u Šangaju

Italijanski teniser nije predstavljao veću prepreku za Novaka Đokovića koji je razbio Kobolija veoma brzo, a meč je trajao oko sat vremena.

Novak je prvi servirao na ovom meču, Koboli mu je prepustio servis, a Đoković tu šansu nije prokockao. Brzo je preuzeo inicijativu i taj set osvojio sa samo jednim izgubljenim gemom za 32 minuta ugre. Forhendi brzine od oko 150 km/h su bili preveliki zalogaj za Kobolija, natjeran je bio da stoji iza osnovne linije i samo vraća lopte Novaka Đokovića. Jedan od najboljih tenisera svih vremena takve stvari zna da iskoristi i zato je tako brzo i osvojio prvi set, a drugi je počeo nešto sporije, što je Koboli iskoristio i osvojio prva dva gema. Tek u petom gemu je Đoković došao do prvog brejka i tada iskoristio neke sitne greške Kobolija kako bi poveo sa 3:2 u drugom setu i zakoračio krupnim korakom ka osmini finala Mastersa u Šangaju. Nakon toga je Koboli stao. Đoković je ubrzo potvrdio ovaj brejk pa napravio još jedan i onda odservirao gem za pobjedu u trećem kolu sa samo tri izgubljena gema u čitavom meču.

Naredni Đokovićev rival je Rus Roman Safiulin, koji je napravio iznenađenje i savladao Frensisa Tijafoa sa 5:7, 7:6, 7:6.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 14:45