Роџер Федерер / EPA-EFE - Фото: NEIL HALL
27/09/2021 u 17:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Федерер: Тенисери су професионалци, али и људска бића такође

Током првих десет година моjе кариjере ниjе тога било, имао сам само званични саjт, међутим, онда су се поjавиле друштвене мреже, казао је Роџер Федерер

Шваjцарски тенисер Роџер Федерер изнио jе своjе мишљење о све гласниjем питању односа између играча и медиjа, односно, jавности.

О томе jе Шваjцарац говорио поводом свега што се десило Наоми Осаки у последње вријеме и њеног угроженог психичког стања, како jе рекла, због комуницирања са новинарима, преноси Б92.

– Тужно jе када видите да се тако нешто догађа. Стрес jе огроман. Много тога се дешава и због друштвених мрежа. Током првих десет година моjе кариjере ниjе тога било, имао сам само званични саjт, међутим, онда су се поjавиле друштвене мреже. Уз то, ситуациjа са медиjима мора да се размотри поново. Jедан сам од спортиста коjи jе имао наjвише конференциjа. И увијек jе исто. Увијек. Мислим да играчи, организатори, новинари треба да сједнемо и разговарамо, да видимо шта би одговарало свима. Потребна нам jе револуциjа. Или бар унапређење онога што сада имамо – поручио је некадашњи број један.

На краjу jе позвао на веће разумијевање за професионалне спортисте.

– Не могу да замислим почетак кариjере уз друшветене мреже, немам представу како бих се са тиме изборио. На сваких 10 лијепих кометара, долази бар jедан негативан и то jе онаj коjи привлачи наjвише пажње. Ситуациjа jе ужасна. Треба упамтити да су тенисери спортисти и професионалци, али и људска бића такође – закључио jе Федерер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:36