Горан Иванишевић / - FOTO: EPA-EFE/PETER KLAUNZER
04/06/2022 u 18:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Иванишевић након пораза Новака од Рафе: Не спавам ноћима

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић поражен је у четвртфиналу Ролан Гароса од Рафаела Надала 3:1

Новак ниј одиграо добар меч, имао је прилике да дође до 2:2, али их је пропустио. Његов пораз коментарисао је и члан његовог тима Горан Иванишевић.

- Морам да будем брутално искрен за почетак – jа не могу да спавам. Не могу да кажем да сам разочаран, али сам тужан. Ниjе био савршен меч ни са jедне стране. Рафа ниjе одиграо спектакуларан меч, али jе одлучивао говор тијела, од прве до последње секунде, Рафин говор тијела и Новаков говор тијела - рекао jе хрватски тренер за "TenisMajors" и додао:

- Упозорио сам га, чак сам вам рекао новинарима да би почетак меча могао да буде одлучуjући, али опет jе био лош почетак... А онда, после преокрета у другом сету, несхватљиво jе како jе одиграо трећи. Као да му jе недостаjало енергиjе и да ниjе довољно вјеровао да може да побиједи. Не можете то себи дозволити против Рафе, jер jе ово његов турнир.

Иванишевић је коментарисао и публику која је била већински на Надаловој страни.

- Знали смо да ће тако бити. Прије меча сам из поштовања рекао да ће 80 одсто навиjати за Надала, али у стварности jе било 99,9 одсто публике за Рафу. Jедино што ми се не свиђа и што jе заиста неправедно jе да публика извиждала Ђоковића када jе ушао на терен. Мислим, он jе играч броj 1 на свијету и освоjио jе 20 Грен слем титула. Нема разлога за тако нешто, вољели га или не, требало би да га поштуjете. После навиjаjте за Рафу, наравно да смо знали да ће тако бити. Не знам да ли jе Новаку то сметало или не. Научио jе како да се носи са тим и то, по мом мишљењу, не може бити изговор. Желим само да кажем jош jедну ствар о коjоj нисам желио да причам прије меча. Потпуна jе бесмислица да jе Новаку било боље да игра ноћни меч. Ако се вратимо двије године уназад, Надал jе освоjио Ролан Гарос у октобру када jе температура била десет степени. Причало се да jе Новак увече фаворит, али за ту причу нема основа, чак мислим да jе ноћни меч одговарао Рафи - рекао је Иванишевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:02