Фото: Принтскрин / - Фото: Принтскрин
12/07/2021 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никола Пилић: Чекао сам годинама, али данас могу рећи да је Новак најбољи свих времена

Легендарни хрватски стручњак и бивши тренер Новака Ђоковића, Никола Пилић, казао је да сада са сигурношћу може рећи да је српски тенисер најбољи играч бијелог спорта свих времена.

"Ја сам чекао неколико година, јер су ме новинари често питали ко је најбољи на свијету. Нисам никада хтио да одговорим, да не будем субјективан, јер Новак је мој играч. Нисам желио да умањим Надала и Федерера. Међутим, данас могу рећи након толико година чекања – резултати говоре да је Новак најбољи играч свих времена. Данас нисам субјективан, него објективан", рекао је Пилић за РТС.

Пилић се чуо са Новаком прије десетак дана, а хрватски тренер поносан је на Ђоковића. 

"Разговарали смо прије десет дана. Његови родитељи су посјетили мене и супругу у Опатији. Разговарали смо о неким детаљима, које је имао још у академији. Не могу да вјерујем да се тога сјећа. Рекао сам му да игра као против Андерсона и да неће бити никаквих проблема. Он има персоналити и харизму... Новак је најбољи свих времена. Пси лају, каравани пролазе, а Новак пролази поред свих недаћа. Моје мишљење је да он са својом интелигенцијом, својом харизмом и својом личношћу човјек којег треба цијенити. Ја сам апсолутно поносан", каже Пилић.

Пилић се присјетио времена када је Новак са 13 година дошао у његов камп. Већ тада могло је да се наслути да ће бити нешто посебно.

"Он је често разговарао са мојом супругом и она ми је рекла: Овај мали говори исто као ти. Када се ради о поенима, мечевима и тако даље. Он се загријавао 20 минута прије тренинга са мном, рекавши да не жели да ризикује своју каријеру. Тада је имао 13 година. Када је имао 15 година, сакупио сам пет-шест младих играча. Новак је рекао да жели да буде најбољи на свијету, остали су се смијали. Тада нисам знао да ће бити број 1, али сам знао да ће бити интернационални играч, да је он нешто посебно", казао је Пилић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:39