Новак Ђоковић / - Фото: Твитер
18/01/2022 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новак губи милионе због неиграња на Аустралијан опену

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић не наступа на Аустралијан опену јер су га тамошње власти депортовале

Осим нарушеног имиџа, Новак ће остати и без 3,1 милиона еура, пише њемачки "Билд".

Под претпоставком да би освоjио Аустралијан опен као наjвећи фаворит, као побједник би инкасирао 2,5 милиона еура наградног фонда, а сам улазак у финале донио би му скоро 1,5 милиона.

Ту jе и казна од 315.000 еура коjа jе према неким навидима повезана с његовим протjеривањем, а Ђоковић ће морати да плати и све судске трошкове, отприлике око 200.000 еура. Његов адвокат Николас Вуд наводно jе коштао упола мање, а први рекет свиjета такође мора да плати и адвоката по службеноj дужности Стивена Лаyда.

Авионски летови су Ђоковића и његов тренерски тим коштали 40.000 еура. Првом класом jе летио из Малаге преко Дубаиjа за Мелбурн, а затим из Мелбурна преко Дубаиjа до Београда.

Његов тим на челу са физиотерапеутом, кондиционим тренером и главним тренером Гораном Иванишевићем jе летио пословном класом.

За играче на Грен Слем турнирима хотел jе бесплатан и о томе брине организатор. Али, Ђоковић jе изнаjмио кућу и то би га могло коштати око 8.000 еура за три седмице.

Што се тиче оброка, тенисери могу jести бесплатно у хотелима организатора, али с обзиром да jе већи дио времена био у хотелу за имигранте, вjеруjе се да ће за своjе трошкове и његовог тима платити jош 4.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:22