Новак Ђоковић / - ФБ
27/08/2021 u 08:47 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новинари питали Новака Ђоковића шта ће му писати на гробу

- Волио да будем запамћен као особа која је давалац и особа која је бринула о другима и оставила траг у свијету и која је инспирисала друге и која је живјела пуним плућима - каже Ђоковић

Новак Ђоковић се већ неколико дана налази у Њујорку где тренира пред УС Опен који почиње 30. августа. У тренутку када пише историју тениса добија и много необичних питања, али увек је успијевао да одговори сјајно.

Најбољи тенисер свијета и човјек који је освојио све три гренд слем титуле ове године жели да постане први играч још од 1969. године који је освојио „Календарски слем“.

Интересовање за његове конференције је никада веће, поготово што овог пута нема ни Рафаела Надала ни Роџера Федерера.

У интервјуу за „Њујорк Тајмс“ Новак је појаснио животну филозофију којом се води.

- Деведесет девет одсто људи на овој планети, ако их питате шта вам је најважније у животу, рекло би да су то породица, љубав, здравље, срећа. Па бих рекао те четири ствари и додао да желим да будем најбољи отац и муж што сам могао бити. Такође бих волио да будем запамћен као особа која је давалац и особа која је бринула о другима и оставила траг у свијету и која је инспирисала друге и која је живјела пуним плућима. То је за мене дефиниција како бих желио да се осврнем на свој живот посљедњих дана свог живота - рекао је Ђоковић.

А онда је услиједило најбизарније питање у дуго, дуго времена. Питали су га шта би желио да му пише на надгробном споменику, да ли би био задовољан са „Овдје лежи гренд слем освајач“.

- Не, не, не! Ако би ми неко дошао у посјету и гледао надгробни споменик, не бих желио да буде написано како сам најбољи, најуспјешнији тенисер у историји. Наравно, то је веома, веома важан дио мог живота и нешто чему сам посвећен. Али ако морам то да поставим на скалу и упоредим оно што је важније, то ми не пада на памет - испалио је Ђоковић као из топа, а преноси Њујорк Тајмс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:33