Ђоковић и Тајли / - Фото: Твитер
09/01/2022 u 10:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Огласио се директор АО: Нико није крив, волио бих да Новак заигра на турниру

Директор Аустралијан опена Крег Тајли огласио се први пут откако се Новак Ђоковић налази у мелбруншком хотелу гдје чека развој ситуације

Ђоковић ће вечерас око поноћи сазнати да ли ће моћи да истане у Мелбурну и игра на Аустралијан опену или ће бити депортован у Србију.

- Ми од старта говоримо да нам jе приоритет сигурност Аустралиjанаца. Свако ко долази овдје мора да буде одговоран, зато смо донијели одлуку о вакцинациjи. Током Ју-Ес-опена jе 50 одсто тенисера било вакцинисано, сада jе 97 одсто, то jе наша заслуга. Када смо дали могућност медицинског изузећа дошло jе до контрадикторности и лажних информациjа, па смо констатно добиjали захтјеве како да дођу играчи и добиjу то - почео jе причу Таjли, преноси Курир.

Ко jе слао погрешне информациjе?

- Детаљне информациjе и све што смо знали рекли смо играчима и знали су коjи су услови да дођу у Аустралиjу. Коjе су вакцине у питању коjе прихватамо и остало. Били смо близу да се са владом Викториjе договоримо око медицинског изузећа и морали су играчи да прођу кроз два панела.

Кога кривити за ову ситуациjу сада?

- Па, нико ниjе крив. Све вријеме су биле лажне информациjе. Ми смо разговарали са свима и били смо убијеђени да радимо праву ствар. Сви коjи долазе мораjу да буду вакцинисани и то jе тако. Не могу и нећу никог да кривим. Знам шта можемо и морамо да урадимо.

Да ли Новак може да игра на Аустралиjан опену?

- Волио бих да га видим да игра на турниру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:34