Новак Ђоковић / - Фото: Твитер
16/07/2021 u 14:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Овако је Ђоковић говорио о Федереру 2006. године: Најбољи је, али није ванземаљац

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић 2006. године је одиграо свој први дуел са Роџером Федерером

Било је то у Монте Карлу када је га је Швајцарац добио у три сета, 6:3, 2:6, 6:3, а овако је Ђоковић говорио о свом ривалу након меча.

"Он jе jедан од наjбољих у историjи, то jе сигурно, и сви то знаjу. Проблем jе у томе што jе, на свим подлогама, он побједник и прије меча, знате? Зато што се сви уплаше: ’Он jе Роџер Федерер. Не могу да га побиједим. Савршен jе’. Или: ’Морам да одиграм нешто што не играм, више од свог максимума, више од своjих граница’. На таj начин он већ побјеђуjе“, рекао jе Новак и образложио:

„Мислим да сам jа данас почео нервозно, направио ми jе бреjк на 1:1 у првом сету. Играо сам и размишљао сам о томе како морам да урадим, како сам рекао, ’нешто другачиjе’. Онда сам схватио да он jесте добар, да jе наjбољи, али да ипак ниjе ванземаљац, неће направити винер сваки пут. Игра веома паметно. Врло jе миран. И почео сам да играм с њим. Одиграо сам неке ударце, натјерао га да гријеши. То сам чинио у другом сету, али нажалост нисам наставио тако. Сви знаjу да jе шљака Роџерова наjслабиjа подлога, али и даље jе међу троjицом наjболjих на свијету и на шљаци. Сигуран сам да ће заиграти боље у наредним мечевима“.

Новак је 2008. освојио прву Грен слем титулу, а Федерер их је тада имао већ 16.

Данас, њих двојица имају по 20 титула, баш као и Рафаел Надал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:21