Наоми Осака / - FOTO: WWW.GETTYIMAGES.COM
30/05/2021 u 18:52 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ролан Гарос: Осака кажњена због изостанка са конференције

Поновно кршење правила може да доведе до дисквалификациjе са турнира као и до покретања истраге коjа може да заврши изрицањем значаjних новчаних казни и суспензиjом са наредних гренд слемова, поручили су организатори сва четири Гренд слема

Организатори Ролан Гароса саопштили су да ће Наоми Осака бити кажњена са 15.000 долара због тога што се ниjе поjавила на конференциjи за медиjе после меча првог кола. Jапанка ће се суочити са оштриjим казнама, уколико буде остала при одлуци да не разговара са новинарима.

Осака jе недавно саопштила да неће држати конференциjе за медиjе у Паризу, jер сматра да на таj начин штити своjе ментално здравље.

У заjедничком саопштењу сва четири гренд слема, критикован је потез друге тенисерке свијета и још једном је позвали да размисли о свом потезу.

– Наоми Осака jе данас одлучила да не испоштуjе обавезу да се поjави на конференциjи за медиjе. Судиjа jоj jе због тога изрекао казну од 15.000 америчких долара, у складу са Кодексом понашања – наводи се у саопштењу.

У саопштењу се даље истиче да jе према Кодексу сваки играч обавезан да разговара са медиjима, без обзира на резултат меча.

– Обавијестили смо Наоми Осаку да се, ако настави да игнорише своjе обавезе током турнира, излаже могућим тежим посљедицама. Поновно кршење правила може да доведе до дисквалификациjе са турнира као и до покретања истраге коjа може да заврши изрицањем значаjних новчаних казни и суспензиjом са наредних гренд слемова – поручено је Осаки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:28