Шаповалов сматра да је могао да савлада Ђоковића / EPA-EFE - FACUNDO ARRIZABALAGA
09/07/2021 u 22:21 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шаповалов: Новак ме утјешио након меча, волио бих да ми буде ментор

Осјећао сам да сам бољи у поjединим дјеловима меча, да могу да прођем у финале и то jе разлог зашто ме пораз толико боли, поручио је Шаповалов на прес конференцији

Након што је поражен у полуфиналном дуелу на Вимблдону од првог тенисера свијета, Денис Шаповалов је у сузама напустио Централни терен, али био је испраћен аплаузима и публике, али и Новака Ђоковића.

Канадски тенисер је показао завидну игру и велику жељу да савлада Новака, али једноставно није могао.

Шаповалов је на прес конференцији након меча истакао да се након сусрета, срео са Новаком у свлачионици, те да га је српски тенисер утјешио.

– Пришао ми jе у свлачионици. Рекао ми jе да зна колико ми jе тешко у овом тренутку, али да ће све доћи на своjе место. Ниjе морао то да уради, било jе то jако лијепо од њега. Он не добиjа довољно похвала – истакао jе Канађанин.

Шаповалов је истакао и да је данас имао шансу, те да је меч могао да оде у скроз другом смјеру, да је искористио своје прилике.

– Имао сам шансу у сваком сету. Могло jе да буде другачиjе, али све ово jе процес учења, па се надам да ћу моћи да ово искуство искористим у будућности. Осјећао сам да сам бољи у поjединим дјеловима меча, да могу да прођем у финале и то jе разлог зашто ме пораз толико боли. Међутим, истовремено ме све то тјера да желим jош више. Новак jе први тенисер свијета и има разлог зашто jе ту. Користио jе искуство, имао jе и мало среће – истакао је Шаповалов.

Шаповалов је у прес сали чак и успио да насмије присутне новинаре, истакавши да би волио да му Новак буде ментор једног дана, што би значило да ће се Ђоковић повући из активног играња тениса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:11