Janik Siner sa peharom / EPA-EFE-CJ GUNTHER
08/09/2024 u 22:46 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Siner nadmoćno do druge grend slem titule

Najbolji teniser svijeta osvojio Ju-Es open

Italija ponovo slavi Janika Sinera - prvi teniser svijeta nadigrao je u finalu Ju-Es opena Amerikanca Tejlora Frica sa 6:3, 6:4, 7:5 i osvojio drugu grend slem titulu i karijeri. Nakon Melburna na startu sezone radovao se i u Njujorku, bio jači i od Frica i publike, uspješno se izborio i sa pritiskom nakon doping skandala i ispisao još jednu istoriju.

Pokazao je Siner da je mentalno veoma jak, a u ovoj sezoni osvojio je šest pehara i ima ih ukupno 16. u karijeri.

Sa druge strane, Fric je izgubio svoje prvo grend slem finale u karijeri, pa će američki tenis morati još da čeka na grend slem šampiona. A čeka ga već 21 godinu, još od 2003. godine kada je pehar u Njujorku podigao Endi Rodik.

Ova titula mi mnogo znači, jer u posljednje vriјeme mi nije lako. Tim me podržava svakog dana, ljudi koji su mi bliski... Volim tenis, mnogo se spremam za ovakve stvari, ali sam shvatio i da van terena postoji život i volio bih da posvetim ovu titulu svojoj tetki, jer se ona ne osјeća dobro... Ne znam koliko dugo ću je još imati u svom životu. Liјepo je što ovakve trenutke mogu da podiјelim sa njom, ona mi je veoma bitna u životu - kazao je Siner.

Momak iz Јužnog Tirola, јoš јednom јe potvrdio da јe igrač za velika dјela i da ga čeka јoš mnogo velikih trenutaka u budućnosti. Takođe, postao јe prvi igrač u posljednjih 47 godina koji je prva dva grend slema u karijeri osvojio u istoj kalendarskoj godini. Priјe njega to јe uspјelo slavnom Argentincu Giljermu Vilasu 1977. godine.

- Mnogo velikih pobјeda za mene ove sezone, prvo Australija, tu sam igrao dobro i to mi je dalo samopouzdanje. Ali, rad ne smiјe da stane. I dalje mogu da napredujem, ali moram da budem ponosan na to što imam - istakao јe Siner.

Fric јe priznao da јe Siner bio previše dobar u finalu.

- Izvanredne dviјe nedјelje za mene. Čestitam Janiku, igrao je sjajan meč, čestitam njegovom timu. Impresivno je, bio je previše dobar - kazao јe Fric.

Osvaјanjem titule u Njuјorku, Siner јe se učvrstio na prvom mјestu sa 11.180 bodova i godinu će izvjesno je završiti na vrhu, drugi će od сјутра biti Aleksandar Zverev sa 7.075, Karlos Alkaras sa 6.690 ostaјe treći, dok јe olimpiјski šampion Novak Đoković pao na četvrtu poziciјu i imaće 5.560.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 02:56