Грк савладао Американца / - WIKIPEDIA
09/06/2021 u 07:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стефанос Циципас у полуфиналу Ронал Гароса

Прије овог турнира мало ко jе вјеровао да ће до овог дуела доћи, с обзиром да иако jе други тенисер свијета Медведев ниjе познат као добар шљакаш

Грчки тенисер Стефанос Циципас пласирао се у полуфинале Ролан Гароса другу годину заредом пошто jе у три сета савладао другог играча свијета Данила Медведева 6:3, 7:6, 7:5.

Сигурно да ће Циципас бити веома срећан после ове побједе. И то из бар три разлога. У питању jе човјек са коjим има и нешто више од обичног ривалства. Затим, у питању jе човјек коjи га jе одувао у претходном окршаjу, опет на грен слему али у полуфиналу Аустралиjан опена. И на краjу, jер jе овом партиjом показао да jе озбиљан кандидат за трофеj на парискоj шљаци.

Прије овог турнира мало ко jе вјеровао да ће до овог дуела доћи, с обзиром да иако jе други тенисер свијета Медведев ниjе познат као добар шљакаш. Али Рус jе заличио на себе и наjавио да би могао да буде пријетња човјеку коjи jе, на шљаци био сушта супротност од њега. Циципас jе доминирао, има и освоjен трофеj и са огромним самопоуздањем дошао у Париз.

Испоставило се да jе то самопоуздање огроман капитал посебно за овакав меч. Додатно jе поjачано мирним епилогом првог сета, у коjем jе Грк направио бреjк већ у четвртом гему и очувао га до краjа за 6:3. У другом и трећем сету Медведев jе био далеко орниjи за борбу. У другом jе поново пети на свијету први дошао до бреjка, али jе Данил изjедначио на 3:3, а касниjе увео сет у таj бреjк. Међутим, Циципас jе таj дио ријешио са два мини бреjка, у првом и претпоследњем поену и добио га 7:3 за 2:0.

У трећем сету Медведев jе био jош ближи да унесе какву такву неизвјесност у меч. Дошао jе први до бреjка и повео 4:2. Међутим, Циципас се брзо вратио, изjедначио на 4:4, а онда jе сачекао своj тренутак и бреjком у 12. гему завршио сет 7:5, уjедно и меч.

Ривал у полуфиналу биће му Александер Зверев.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:46