Janik Siner / -FOTO: ATPTOUR
19/08/2024 u 08:39 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sudar Sinera i Tijafoa za titulu u Sinsinatiju

Italijan i Amerikanac u maratonskim polufinalnim okršajima obezbjedili finale

Polufinalni dueli u muškoj konkurenciji na mastersu u Sinsinatiju u potpunosti su opravdali očekivanja.

Prvi su na teren u Ohaju izašli Italijan Janik Siner i Njemac Aleksandar Zverev, u svojevrsnom finalu prije finala. Nakon maratona koji je trajao tri sata i šest minuta, uz prekid zbog kiše, slavio je prvi teniser svijeta u taj-brejku odlučujućeg trećeg seta 2:1(11:9), 5:7, 7:6(7:4).

Siner koji je već neko vrijeme u promjenljivoj formi, prebrodio je u uvodnom dijelu igre servis rivala za set pri rezultatu 5:3. Nije ga pokolebala ni kiša zbog koje su morali u svlačionicu, da bi potom u taj-brejku nakon dvije spašene set lopte materijalizovao svoju treću za vođstvo 1:0.

Djelovalo je da će i drugi set biti riješen u 13. gemu ali je takvu predikciju pokvario Zverev, koji je napravio brejk na 6:5 i tako osigurao treći set. Sigurni su bili serveri čitavim tokom odlučujućem seta, te je neminovno bilo da pobjednika presudi novi taj-brejk. Bolje se u najbitnijim momentima ponovo snašao šampion Australijan open-a i sa dva mini-brejka prelomio susret.

Reprizu prvog polufinala, barem po neizvjesnosti priredili su Amerikanac Frensis Tijafo i Danac Holger Rune. Pobjedu je ostvario u ovom slučaju domaći teniser posle preokreta 2:1(4:6, 6:1, 7:6(7:4).

 Rune je bolje otvorio meč i uz brejk u 10. gemu poveo 1:0. Međutim, u drugom setu dominirao je Tijafo prepustIvši protivniku samo jedan gem. 

Uspostavio je Rune u odlučujućem setu kontrolu igre i rezultata, imao na 5:2 sve u svojim rukama. Ipak, nije uspio, vratio se Tijafo u egal (5:5), a onda je u taj-brejku došao do izražaja njegov najveći kvalitet, servis, za konačni trijumf. 

Finalni duel Sinera i Tijafoa na programu je večeras tačno u ponoć(00:00).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 19:23