Новак Ђоковић у недјељу за историју / - FOTO: USOPEN.ORG
11/09/2021 u 17:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зверев поручио Новаку да ће га „пребити” ако не освоји УС Опен

Шалу на страну, ми се лијепо слажемо и стварно jе лијепо од њега што ми jе упутио такве ријечи на мрежи и у свлачионици након меча, истакао је Ђоковић

Наjбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у финале УС опена побједом над Александром Зверевом, па ће у финалу за противника имати Руса Данила Медведева.

Србин jе у полуфиналу УС Опена савладао Њемца резултатом 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2. Сада му предстоjи борба за календарски гренд слем, за рекордну 21. велику титулу, за историjу.

Ђоковић jе говорећи за српске медиjе прво описао ток полуфиналног окршаjа.

– Било jе доста емоциjа на терену. И добрих и лоших и успона и падова. Морам да признам да нисам имао континуитет у игри, против Беретиниjа сам био константниjи. Ипак, у наjбитниjим тренуцима сам успио да пронађем вишу брзину и у петом сету одиграм како сам одиграо. Осим тог гема на 5:1 када сам изгубио на своj сервис, jако добро сам читао Сашине сервисе. Дао сам себи могућност да приведем меч краjу, што сам и успио. Атмосфера jе била феноменална, мислим да сам имао више подршке него у било ком мечу од почетка турнира. Желио бих да се захвалим свима коjи су ме подржавали, и нашим људима коjи су били ту, али наравно и другима. Као што Американци воле да кажу, била jе електрична атмосфера коjа нам jе обоjици помогла да пружимо све од себе. Мислим да смо оправдали звање дербиjа у контексту неизвјесног меча. Мислим да jе било фер што jе пети сет одлучивао. Мислим да сам у петом сету подигао ниво, а потом сам се на том таласу возио до последњег ударца – изjавио jе Ђоковић.

Ђоковић је такође поручио да га Зверев није изненадио.

– Ниjе ме изненадио. Сада смо на овом високом нивоу много пута играли jедан против другог, да просто ту нема великих таjни. Исти jе случаj и са Данилом Медведевом. Наравно, сваки од нас треба да се постави како треба и можда прикриjе одређене тактичке замисли на терену, али знамо против кога играмо. Сада jе наjвећи задатак извести оно што си замислио. То jе jако тешко и велика jе ријеткост да вам пође за руком да остварите све што сте замислили. Зато jе гренд слем то што jесте и зато су ти играчи тако тешки противници за мене. Због тога се годинама и спремамо ментално и физички за велике изазове – поручио је Ђоковић.
Новак је поручио и да му је Зверев пожелио срећу у финалу и истакао да ће га „пребити” уколико не освоји 21. гренд слем титулу.

– Саша ми jе пожелио срећу и другарски ми jе поручио да ће ме „пребити” ако не освоjим титулу у недељу. Шалу на страну, ми се лијепо слажемо и стварно jе лијепо од њега што ми jе упутио такве ријечи на мрежи и у свлачионици након меча. Имамо велико поштовање jедан према другом и ван терена се добро слажемо. Што се Медведева тиче, jа се њему, његовоj игри и његовим резултатима дивим врло поштуjем оно што jе урадио. Он има веома некарактеристичне ударце са основне линиjе. Дјелуjе као да можда ниjе у балансу, али ријетко гријеши. Оно што њега издваjа од других jе тениска интелигенциjа коjу посједуjе и могућност да се извади из тешких ситуациjа. Он има jедан од наjбољих сервиса на свијету, коjи му даjе броjне „бесплатне” и лаке поене. Знам његову игру веома добро, фантастично сам играо против њега у финалу Аустралијан Опена и анализираћу таj дуел. Покушаћу да све урадим добро као што ми jе пошло за руком у Мелбурну – закључио је први рекет свијета.

У међусобним дуелима са Медведевом Новак води 5:3. Новак jе добио и последњи меч, коjи су одиграли у финалу Аустралиjан Опена ове године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:49