06/05/2021 u 21:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нeма природније ствари него да Србија и ЦГ сарађују као најближе државе

Весић је позвао Београђане да овог љета изаберу Херцег Нови гдје ће бити дочекани раширених руку

Нeма природније ствари него да Србија и Црна Гора сарађују као двије најближе државе, поручио је замјеник градоначелника Горан Весић после састанка у Београду с делегацијом Херцег Новог с којом је разговарао о привредној и културној сарадњи, јавља Тањуг преносе Новости.рс.

Весић је данас у Старом двору примио представнике Коалиције за Црну Гору, дио владајуће коалиције у тој држави, која је јуче посјетила Нови Сад, а данас и Београд.

-Веома нам је драго и важно да после много времена причамо са нашим партнерима и пријатељима из Црне Горе о сарадњи између Србије и Црне Горе која ће се, надам се, у будућности развијати-, рекао је Весић после састанка.

Посебно је, каже, било ријечи о могућности за сарадњу Београда и Херцег Новог.

Весић је рекао да је договорено да се организује промоција туристичке понуде не само Херцег Новог него и других градова у Црној Гори како би што више Београђана било упознато са могућностима да ове године, за разлику од приошле године, путују у Црну Гору на одмор.

Навео је да је договорено и да се у Привредној комори Србије организује састанак представника Јавног предузећа "Морско добро" и Херцег Новог и неких других градова у Црној Гори са привредницима Србије, како би им биле предочене могућности инвестирања у Црној Гори уколико за то нађу интерес.

Изразио је задовољство што је с представницима из Црне Горе разговарао о привредној сарадњи и што, за разлику од прошле године када је грађанима из Србије био забрањен улаз у Црну Гору, сада може слободно да се говори о путовањима у Црну Гору и сарадњи са људима који су нам најближи.

Весић је позвао Београђане да овог љета изаберу Херцег Нови гдје ће бити дочекани раширених руку.

Он је рекао да се на састанку разговарало и о могућности културне сарадње Београда и Херцег Новог у смислу гостовања позоришта у Црној Гори.

Потпредсједница Нове српске демократије и посланица Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Симонида Кордић захвалила је домаћинима на пријему у Скупштини града Београда и нагласила да је за Херцег Нови и за Црну Гору изузетно важна сарадња са Србијом.

Кордићева је рекла да Херцег Нови с Београдом као и са Новим Садом, који је пос обишла јуче, превасходно има традиоционално јако блиске и јако добре и пословне и пријатељске односе, као и родбинске везе.

Каже да је у Црној Гори туризам основна привредна грана од које живи читаво приморје, а у изузетно високом проценту практично и држава.

За развој туризма у Црној Гори, како је навела, важно је ослањање на традиционална блиска и братска тржишта, а да се захваљући развоју туризма повећава и привредна размијена између Црне Горе и Србије.

-Црна Гора је један од највећих увозника пољопривредних производа из Србије , сто је наравно у великој мјери захваљући и великом туристицкцом потренцијалу који доле постоји- рекла је Кордић.

Придружила се позиву Београђанима да обиђу Херцег Нови и Црну Гору овог љета.

-Као и увијек, тамо ће бити примљени као код своје куће, као најближи. На тај начин се између осталог јачају и индивидуалне везе између наших људи који су на краја фундамент сваке добре сарадње у интересу и једне и друге државе- каже Кордић.

Навела је да ће сарадња на привредном нивоу бити веома брзо реализована кроз састанке и презентацију привредних потенцијала Херцег Новог и повезивање привредника из Херцег Новог с привредницима из Београда.

У делегацији Херцег Новог били су и посланице Маја Вукићевић и Данијела Ђуровић, као и директор ЈП "Морско добро" Младен Микијељ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:23