/ фото: Дадо Ђилас/Курир
27/12/2021 u 08:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат Шарића: Дарко ужива у топлини породичног дома и љубави ближњих

Јуче сам код Дарка био као пријатељ, не само као адвокат. Поздравили смо се, попили кафу и пиће и јели питу са сиром, коју обожава, каже Лазаревић

Дарко Шарић, који је у петак увече послије седам година и девет мјесеци проведених у притворској ћелији пуштен у кућни притвор уз електронски надзор, за викенд није напуштао породични дом на београдском Дедињу, иако му је дозвољена шетња од два сата дневно, потврдио је за "Новости" Дејан Лазаревић, један од Шарићевих адвоката, који му је јуче био у посјети:

- Дарко је пресрећан - каже адвокат.

- Коначно је у својој кући, са супругом и дјецом. Послије толико времена, не могу да утоле жељу једни за другима. Ужива у топлини породичног дома и љубави ближњих, али и многобројних пријатеља и рођака, који долазе у посјету да му пожеле добродошлицу, да га виде, попричају - каже адвокат.

Венецијанери

Прозори на кући Дарка Шарића, иначе са мало затамњеним стаклима, били су јуче додатно "заштићени" и венецијанерима, који су били спуштени до краја, али дијелом и разријђени. То, из разлога, како нико са улице не би могао да види шта се догађа у кући.

Лазаревић открива да Шарић, за сада, није користио бенефицију и излазио из куће.

- И до тога ће доћи, полако. Иначе, јуче сам код Дарка био као пријатељ, не само као адвокат. Поздравили смо се, попили кафу и пиће и јели питу са сиром, коју обожава. Праву, домаћу, коју је умијесила и испекла његова супруга Лана. Осим адвоката, око поднева, код Шарића су долазили још неки пријатељи.

Једна од њих је и дама, блиски пријатељ породице, која му је на поклон, преко радника обезбјеђења, послала тренерку. Остатак дана прошао је, за разлику од петка увече кад је пуштен у кућни притвор, односно суботе - релативно мирно. Но, и даље је најневаљалија бретонка, омиљени пас у кући, која је, како кажу, од Дарковог изласка из притвора, "немогућа". Како сазнајемо, вече када је Шарић пуштен у кућни притвор, било је најрадосније.

Два сина са Ланом

Дарко Шарић са невјенчаном супругом Ланом има два сина. Прије тога, из првог брака, има ћерку Николину. Шарићеви блиски пријатељи кажу да је максимално посвећен породици и насљедницима.

Многи су долазили, кућа је била дупке пуна, веселило се... Најсрећнији су, ипак, били Даркова дјеца и супруга Лана Поповић, који су га и дочекали, али и његов брат Душко који је тренутно у Тајланду на одмору.

Вијести да је изашао из ћелије нарочито се обрадовала Даркова мајка, којој је ова информација у Црну Гору стигла телефоном. Ипак, треба сачекати 28. фебруар, када ће се Шарић поново обрети у Апелационом суду, који је тог дана заказао претрес против њега и још тројице, како би се отклониле недоумице у случају трговине наркотицима и донијела нова правоснажна пресуда, с обзиром на то да је претходна од 15 година робије - укинута.

С друге стране, сједница на којој ће бити разматране жалбе на пресуду за прање новца још није заказана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:33